Selvi: CHP ve İYİ Parti araya girdi; AKP - HDP arbedesini önledi

Abdulkadir Selvi, Meclis'te bütçe görüşmeleri sırasında yaşanan kavgayı köşesine taşıdı. Selvi, kavganın AKP'li Mehmet Muş'un sözleriyle başladığını yazdı.

Selvi: CHP ve İYİ Parti araya girdi; AKP - HDP arbedesini önledi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Geçmişte bu tür küçük gerginlikler büyük kavgalara dönüşmüş ve ölümle, yaralanmalarla sonuçlanan üzücü olaylar yaşanmıştı." diyerek Meclis'te yaşanan gerginliği köşesinden aktardı.

Selvi'nin yazısı şöyle:

BÜTÇE görüşmeleri nedeniyle Meclis’te zaman zaman tansiyon yükseliyor. AK Parti ve CHP milletvekilleri yumrukları sıkıp birbirlerinin üzerine yürüyorlar. “Söz Meclis’ten dışarı” dedirtecek sahneler yaşanıyor.


CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, iktidarın özelleştirme adı altında Telekom’u, tank palet fabrikasını “peşkeş çektiğini” savundu. CHP milletvekili ne zaman AK Parti sıralarına dönüp “Hesap soracağız” dedi, işte o zaman gerilim tırmanmaya başladı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan söz alıp hesap soracağız diyen CHP milletvekiline “Sizden korkan namert olsun” diye meydan okudu.

Tabii AK Parti sıralarından bravo sesleri, CHP sıralarından ise tepkiler yükseldi. Buraya kadar olanlar, iktidar-muhalefet ilişkisi açısından tolere edilebilecek seviyedeydi. Ancak CHP’liler, AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç’ın kendilerine “Eşek gibi anırıyorsunuz” diye bağırdığını öne sürerek ayağa fırladılar. AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında yumruklaşmaya ramak kalan bir itiş kakış yaşandı. Oturuma ara verildi.

Bir gece önce de HDP milletvekili Ahmet Şık ile AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş arasında “meyhane” tartışması yaşanmıştı.

Kürsüye her çıktığında kavgaya neden olan Ahmet Şık, haysiyetten girip zulüm ve soygun düzeninden çıkan tahrik edici bir konuşma yaptı. Sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Meyhaneden boşta kalan vakitlerinde bu kürsüde gelip konuşma yapmaya çalışan birisi” sözleriyle Ahmet Şık’ı hedef alınca olanlar oldu.

AK Parti ve HDP milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtalan’ın kendilerine aşırı tepki gösteren AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirağ’a “mahallenin delisi” demesiyle gerilim iyice tırmandı. CHP ve İYİ Parti milletvekilleri araya girerek AK Parti ve HDP milletvekilleri arasında bir arbede yaşanmasını önlediler.

Meclis’te tuhaf bir gerginlik yaşanıyor. Bütçe görüşmeleri sırasında Meclis bir anda karışıyor, milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüyor. Geçmişte bu tür küçük gerginlikler büyük kavgalara dönüşmüş ve ölümle, yaralanmalarla sonuçlanan üzücü olaylar yaşanmıştı.

Tatsız bir olay yaşanmaması için Meclis Başkanı Mustafa Şentop başta olmak üzere liderlerin dikkatini çekmek istedim.

Etiketler
İYİ Parti Abdulkadir Selvi HDP Kavga