CHP'de gözler ilçe kongrelerinde

CHP’de delege seçimleri bitti, gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

CHP'de gözler ilçe kongrelerinde

CHP’de delege seçimleri bitti, gözler 14 Aralık’ta başlayacak ilçe kongrelerine çevrildi.

İzmir’de ilçelerde adaylık düşünenler çalışmalara başlarken, gözler mevcut ilçe başkanlarında…

Delege seçimlerinin ardından ufukta ‘değişim’ gözüküyor.

METROPOLDE 4 İLÇEDE DEĞİŞİM KAPIDA

Gerçek İzmir'de yer alan habere göre; metropolde delege seçimlerinden istediği sonucu alamayan 4 ilçe başkanı var. Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Bornova İlçe Başkanı Asım Güven, Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ ve Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’e karşı muhalifler sandıkta istediği sonucu aldı.

Bornova İlçe Başkanı Güven’in adaylık için nabız yokladığı ancak istediği desteği bulamadığı öğrenildi.

Süreçte adaylığa sıcak bakmayan Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım’ın da sandıkta çıkan sonucun ardından aday olmamasına kesin gözüyle bakılıyor. Bayraklı ve Buca’da ilçe başkanlarının süreci bekleyeceği ancak adaylıklarının zora girdiği öğrenildi.

2 BAŞKAN “YOKUM” DEDİ

CHP İzmir’de yeni dönemde aday olmayacağını net şekilde açıklayan iki ilçe başkanı var. Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım ve Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit kongrede aday olmayacaklarını açıkladı.

MENEMEN’DE UZLAŞI ADAYI

Menemen’de de ‘değişim’ yaşanacak. Yerel seçim sürecinde ‘ağabeylik’ yapması adına görevi kabul eden Serdar Değirmenci devam etmeye sıcak bakmıyor. Seçimleri uzlaşı şekilde götüren Değirmenci’nin, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’la birlikte koltuğu bırakacak ismi belirlediği öğrenildi.

GRUŞÇU YENİDEN ADAY

Konak’ta İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sandık mesaisinde adaylık için güçlü çıkan Gruşçu’ya Belediye Başkanı Abdül Batur da destek veriyor. Muhalefet Gruşçu’nun karşısına çıkaracağı isim için çalışma yapıyor.

BELEDİYE BAŞKANI DEĞİŞİM İSTİYOR

Beydağ’da da değişim kapıda. İlçe başkanlığından gelen Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar’ın ilçe başkanı Mehmet Soğukkuyu’nun devam etmesine sıcak bakmadığı ve yeni bir isimle devam edilmesinden yana tavır aldığı öğrenildi.

2012’DEN BERİ GÖREVDE

Balçova’da 2012 yılındaki kongrede seçildikten sonra görevi aralıksız 8 yıla yakın süredir sürdüren Aygül Eryılmaz, karar aşamasında. Eryılmaz devam ya da tamam için kararını önümüzdeki günlerde verecek.

ÇEŞME VE KEMALPAŞA’DA MEVCUTLAR ADAY

Adaylıklarını açıklayan mevcut başkanlar ise Çeşme’de Sait Kavasoğulları ile Kemalpaşa’da Mehmet Ayçil oldu. Çeşme’de Belediye Başkanı Ekrem Oran da mevcut başkanın devamından yana tavır gösteriyor.

YILDIZ DEVAM ETMEKTEN YANA

Karabağlar’da da uzun süredir koltukta oturan Ali İhsan Yıldız devam etmek istiyor. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan’ın son dakika sürprizi olmazsa Yıldız’la devam edeceği öğrenildi. Muhalefet karşısına Orhan Polat veya Mehmet Türkbay’ı çıkaracak.

SELÇUK’TA İKNA MESAİSİ

Selçuk’ta mevcut ilçe başkanı Mehmet Karanfil devam etmeye sıcak bakmıyor. Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in Karanfil’in devam etmesi için ikna mesaisinde olduğu öğrenildi.

BELEDİYE BAŞKANLARI ARKALARINDA

Çiğli, Ödemiş ve Dikili’de mevcut başkanlar bir adım önde... Çiğli’de Mert Özcan, Ödemiş’te Hamdi Halis ve Dikili’de Hasan Altıparmak’a belediye başkanları destek veriyor.

ÖZBADUR ADAY!

Urla’da delege seçimlerinde muhalefete karşı açık ara zafer kazanan Hakan Özbadur devam etmek istiyor. Özbadur kongrede aday olacak.

KIDEMLİ İSİM BIRAKIYOR

Kiraz’da da değişim yaşanacak. İlçe Başkanı İsmet Korkmaz’ın koltuğu genç bir isme bırakma kararı aldığı öğrenildi.

Güzelbahçe’de uzlaşı şeklinde geçen seçimlerin ardından sandıkta da uzlaşı olması bekleniyor. Mevcut başkan Çağlayan Bilgen’le devam edileceği öğrenildi.

GAZİEMİR BEKLEMEDE

Gaziemir’de delege seçimlerinden önde çıkan mevcut başkan Kasım Özkan ve ekibi karar aşamasında. Devam ya da tamam konusunda atılmış bir adım yok. Kongre ay sonunda yapılacak.

ESKİ BAŞKANLAR DÖNÜYOR

Tire ve Bayındır’da değişim yaşanması yüksek ihtimal… Eski ilçe başkanları Hakan Şenoyar ve Behzat Aydilek sandıktan güçlü çıktı. İki isimde adaylık yolunda.

Narlıdere’de ilçe yönetiminden 2 başkan adayı çıkan Şahin Fırat ise düşünme aşamasında…

Seferihisar’da mevcut başkan Senem Gürer Solak devam etmek istiyor. Solak, delege seçimlerinden adaylık için güçlü çıktı.

Karaburun’da mevcut başkan Erdal Subaşı’na Belediye Başkanı destek veriyor. Subaşı’nın karşısına bir dönem birlikte çalıştıkları ilçe eski başkanı Bülent Cumcum var.

CAMBAZ KONSENSÜS İSTİYOR

Bergama’da mevcut başkan Mehmet Ecevit Cambaz geniş bir konsensüsle kendisinde uzlaşı olması halinde yeniden devam etmek istiyor. Cambaz sandıktan istediği sonucu aldı.

KINIK’TA YILMAZ DEVAM ETMEK İSTİYOR

Kınık’ta da mevcut başkan İsmail Yılmaz ‘devam’ kararı aldı. Son karar delegenin…

Menderes’te sandıktan istediği sonucu alan Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın mevcut ilçe başkanı Gizem Candan’la devam etmesi bekleniyor.

Torbalı'da da mevcut ilçe başkanı Erol Günaydın bir adım önde.

Etiketler
CHP kurultayı Kongre Seçim