HDP'li Mardin Kızıltepe Belediyesi'ne kayyum atandı

Mardin’in HDP’li Kızıltepe İlçe Belediyesine, Kaymakam Hüseyin Çam kayyum olarak atandı.

Mardin Kızıltepe ilçesinde terör soruşturmaları kapsamında HDP'li Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz görevinden uzaklaştırıldı, yerine Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam kayyum olarak atandı.


Valilikten yapılan açıklamada, Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz hakkında, Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2014/111 Esas sayılı kovuşturma dosyası kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılamasının devam ettiği, ayrıca Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2019/1642 ve 2019/8289 sayılı dosyalarında ise "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan soruşturmalarının sürdürüldüğü anımsatıldı.

Açıklamada, Kızıltepe Belediye Başkanı Yılmaz'ın hakkında devam eden adli işlem süreçler göz önünde bulundurularak Anayasanın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47'nci maddelerine istinaden bakanlığın onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

Yılmaz'ın yerine "belediye başkan vekili" olarak Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam'ın görevlendirildiği kaydedildi.

BELEDİYE BİNASINA ALINMADI

Duruma tepki gösteren eş başkan Yılmaz, dün gece saatlerinden itibaren abluka altına alınan belediye binası önüne geldi. Belediye binasına girmek isteyen Elik, burada polis engeliyle karşılaştı. Eş başkan Elik ile polisler arasında bunun üzerine tartışma yaşandı. Eş başkan Elik, görevden alındığına dair tebligatı istedi. Polisler, “Hukuksuzluk varsa bunu çözersiniz, ondan sonra girersiniz. Zamanı gelince göreceksiniz” diye cevap verdi. Eş başkan Elik’in belediye binası önündeki bekleyişi sürüyor.

YILMAZ AYRILDI, KAYMAKAM GÖREVE BAŞLADI

Mardin Valiliği'nce, hakkındaki terör soruşturmaları nedeniyle görevden alınan Kızıltepe Belediye Başkanı HDP'li Nilüfer Elik Yılmaz, belediyeden ayrıldı. Polisler ise çevresinde güvenlik önlemi aldıkları belediyede inceleme yaptı.

Valilik tarafından Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam ise belediye binasına geçip, birim amirleriyle toplantı yaptıktan sonra göreve başladı.

Etiketler
Mardin HDP Kızıltepe