CHP MYK'dan 'Mehmet Siyam Kesimoğlu'na çalışan 164 CHP'li hakkında karar

CHP MYK, 31 Mart seçimlerinde Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun seçilmesi için çalışan 164 CHP'liyi kesin çıkarma cezası istemiyle disipline sevk etti.

CHP MYK'dan 'Mehmet Siyam Kesimoğlu'na çalışan 164 CHP'li hakkında karar

CHP MYK’nın 21 Ekim’deki toplatısında alınan kararla CHP Kırklareli örgütünden 164 kişinin tedbirli olarak kesin çıkarma cezası istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildiği ortaya çıktı.

CHP Kırklareli İl Başkanlığı’na gönderilen yazıda Disiplin Kurulu’na sevk gerekçesi olarak, 31 Mart seçimlerinde ilgili kişilerin bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun desteklenmesi ve seçim çalışmalarına katılmaları gösterildi.

Çağdaş Ses'in haberine göre, Seçim sürecinde başta cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce olmak üzere, Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve pek çok CHP milletvekili Kırıklareli’ne giderek Kesimoğlu’na destek olmuştu. Karar CHP içinde tepki topladı.

CHP MYK'dan 'Mehmet Siyam Kesimoğlu'na çalışan 164 CHP'li hakkında karar - Resim : 2

Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP’den yeniden aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa edip bağımsız belediye başkanı adayı olmuş ve yeniden belediye başkanı seçilmişti. Ancak MHP ve AKP seçim sonuçlarına itiraz edince 170 sandığın tekrar sayılmasına karar verilmişti.

İl Seçim Kurulu’nun bu kararı üzerine CHP örgütü adeta Kesimoğlu için seferber olmuş ve Türkiye’nin dört bir yanından partililer Kırklareli’ne giderek Kesimoğlu’na destek olmuşlardı.

CHP’den istifa etmesine rağmen başka bir partiye geçmek yerine kendine ve Kırklareli halkına güvenip bağımsız aday olan Mehmet Siyam Kesimoğlu için sonuç değişmemiş ve oyların yeniden sayılmasının ardından Kırklareli Belediye Başkanlığını kazanarak mazbatasını almıştı.

CHP MYK'dan 'Mehmet Siyam Kesimoğlu'na çalışan 164 CHP'li hakkında karar - Resim : 3

Bu süreçte başta Muharrem İnce olmak üzere, Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve pek çok CHP milletvekili Kırıklareli’ne giderek Kesimoğlu’na destek olmuşlardı.

CHP MYK’da alınan kararla Kesimoğlu’na destek olan seçim çalışmalarına katılan 164 CHP’linin kesin çıkarma cezasıyla Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

İşte o karar:

CHP MYK'dan 'Mehmet Siyam Kesimoğlu'na çalışan 164 CHP'li hakkında karar - Resim : 4

Etiketler
Seçim Mehmet Siyam Kesimoğlu