'Eren Erdem en çok gökyüzünü özledi'

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'dan Eren Erdem ve Osman Kavala'ya ziyaret.

'Eren Erdem en çok gökyüzünü özledi'

CHP İzmir Milletvekili Avukat Murat Bakan, 717 gündür hapiste olan Osman Kavala ve 477 gündür hapiste olan CHP PM Üyesi eski Milletvekili Eren Erdem’i Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

CHP'li Bakan ziyaretlere ilişkin detayları paylaştı, hukuki süreçlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Eren Erdem ziyaretine ilişkin detayları paylaşan Murat Bakan, “Eren en çok gökyüzünü özlediğini söyledi. Eren Erdem davası bir intikam kumpası davasıdır. Dava kapsamında yapılan araştırmalara bakıyorsunuz; HTS kayıtları temiz, MASAK raporları temiz. Dosyada hiçbir delil yok” diye konuştu.

Osman Kavala'nın sağlığının iyi olduğunu belirten CHP'li Bakan ziyarete ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Gezi ile ilgili ilk soruşturmayı açan savcı 17/25 Aralık yolsuzluklarının da savcısı ve FETÖ'den firari… Soruşturmanın dayanağı olan polis fezlekesinde imzası olan şube müdürü FETÖ'den tutuklu yargılanıyor…

717 gündür tecritte olan Osman Kavala hakkındaki iddianame tamamlandığında 477 gündür hapisteydi, ilk kez hakim karşısına çıktığında ise 20 aydır tutukluydu. AKP ise, adına ‘Yargı Reformu' dedikleri birtakım düzenlemeleri sunarken, uzun tutukluluk sürelerini bir cezalandırma yöntemi olmaktan çıkaracaklarından bahsediyor.”

Etiketler
Eren Erdem İzmir Milletvekili Murat Bakan