Engin Özkoç'tan Şentop'a sert tepki: Sen bir korkaksın

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Anayasa ve içtüzük değil, Saray’ın emirleriyle Meclis yönettiğini öne sürerek, “Sen bir korkaksın, sadece Saray’ın emirlerini uygulayan bir korkak! " dedi.

Engin Özkoç'tan Şentop'a sert tepki: Sen bir korkaksın

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Anayasa ve içtüzük değil, Saray’ın emirleriyle Meclis yönettiğini belirterek, “Sen bir korkaksın, sadece Saray’ın emirlerini uygulayan bir korkak! Meclisimizin itibarsızlaşmasına, milli iradenin yok sayılmasına açıkça göz yumuyorsun!” tepkisi gösterdi.

Özkoç, Cumhurbaşkanlığı kararıyla özelleştirme kapsamına alınan Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirme süreciyle ilgili 23 Ağustos 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini anımsatarak, Anayasa’ya göre, önergenin, Meclis başkanı imzasından çıktıktan sonra, 15 gün içinde yanıtlanması gerektiğini vurguladı.

Engin Özkoç, “Değil 15 gün içinde yanıt almak, önerge, 1,5 aydır Meclis Başkanı’nın masasında bekletiliyor. Neden? Çünkü Saray talimat verdi; ‘Tank Palet’in üzerini kapatın, Meclis’i susturun’, dedi. Meclis Başkanı Şentop da Anayasayı, iç tüzüğü hiçe sayarak, talimatın gereğini yerine getiriyor” dedi.

“SARAY’IN EMİRLERİNİ UYGULAYAN BİR KORKAKSIN!”

“Şentop’un tutumuna karşı twitter üzerinden açıklama yapan Özkoç, twitter mesajında şunları kaydetti:

”Maalesef bugün Mustafa Şentop (@MustafaSentop) Meclis Başkanlığı görevinin ödevleri yerine, Saray’ın emirlerine harfiyen uymayı tercih ediyor. TBMM’nin itibarsızlaşmasında bir numaralı rolü oynuyor. Bir de hukukçu olarak diyor ki ‘Ben anayasa ve içtüzüğe göre davranıyorum!’ Anayasa ne diyor? ‘Yazılı soru, yazılı olarak en geç 15 gün içinde cevaplanmak üzere milletvekillerinin Cumhurbaşkanı yardımcıları ve Bakanlara yazılı olarak soru sormalarından ibarettir.’ Tank Palet fabrikasıyla ilgili yazılı soru önergesi verdik.1,5 ay geçti; önerge, Şentop’un masasında bekletiliyor. Değil cevap, önerge imzadan çıkarılmadı. Nerede iç tüzük nerede anayasa!’ ifadelerini kullandı.

Şentop’un görevini kötüye kullandığını belirten Özkoç, “Sen bir korkaksın, sadece Saray’ın emirlerini uygulayan bir korkak! Meclisimizin itibarsızlaşmasına, milli iradenin yok sayılmasına açıkça göz yumuyorsun!” dedi.

Etiketler
Engin Özkoç Mustafa Şentop Saray TBMM