Metin Uca'dan CHP'nin adayı için bomba iddia

Ünlü televizyoncu Metin Uca, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı için flaş bir iddia ortaya attı.

Metin Uca'dan CHP'nin adayı için bomba iddia

Ünlü televizyoncu Metin Uca, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının için daha önce hiç ismi geçmeyen ve konuşulmayan Prof. Dr. Özgür Demirtaş olabileceğini iddia etti.

Metin Uca mesajında "Ayağımın tozuyla geldiğim Ankara’dan taze haber vereyim CHP’nin cumhurbaşkanlığı için üstüne konuştuğu adaylardan bir de Prof Dr Özgür Demirtaş, Dün Kemal Derviş tarafından önerilmiş çok başarılı bir akademisyen ve futurist ama parti tabanı tanımıyor" dedi.

Metin Uca'dan CHP'nin adayı için bomba iddia - Resim : 1

Prof. Dr. Özgür Demirtaş​ kimdir?

Özgür Demirtaş Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nün ardından, Boston College'da Finans alanında doktora çalışmalarını tamamlayarak doktor ünvanını kazandı. 2003 yılında Yardımcı Doçent ünvanını alarak Baruch College, City University of New York'ta göreve başlayan ve 30'un üzerinde akademik yayını bulunan Özgür Demirtaş, 2007 yılında Doçent Doktor ünvanını aldı.

Tüm ana bilim dalları ve tüm fakülteler arasında öğretim alanında en iyi öğretim üyesi seçilerek Üstün Öğretim Madalyası almaya hak kazanan Özgür Demirtaş, araştırma alanında da Eugene M. Lang ve Marie Curie Reintegration grantlarını almaya hak kazandı. Boston College, CUNY ve NYU-Stern School of Business'da dersler vermiş ve 2012 yılında Sabancı Üniversitesi'ne Finans Kürsü başkanı olarak katıldı. 2014 yılından itibaren de, Sabancı Üniversitesi Finans Mükemmelliyet Merkezi'nin kurucu başkanı olarak çalışmalarını yürütüyor.

Metin Uca'dan CHP'nin adayı için bomba iddia - Resim : 2

Etiketler
Metin Uca