Nazım Hikmet şiiri Kaftancıoğlu dosyasında!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun geçen duruşma çıkışında okuduğu Nazım Hikmet şiiri de suç sayıldı.

GERÇEK GÜNDEM CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bugün birkez daha hakim karşısına çıktı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 5 ayrı suç isnadıyla 17 yıla kadar yargılandığı dava için bugün Çağlayan Adliyesi’nde 3’üncü kez hâkim karşısına çıktı.

Kaftancıoğlu savunmasında "Değil 17 yıl, 27 yıl ceza alsam gerçekleri söylemeye devam edeceğim" dedi. Kaftancıoğlu'nun savunmasının ardından heyet dikkat çeken bir karar açıkladı.

Geçtiğimiz duruşmada savcı Kaftancıoğlu ve avukatlarını dinlemeden hazırladığı mütalaayı mahkemeye flash disk ile getirmişti. Kaftancıoğlu bu peşin yargıya tepki göstermek için duruşma çıkışında açıklama yaptı. Açcıklamada avukatları savcının hazır mütalaasına tepki gösterirken Kaftancıoğlu twitter hesabından tepkisini dile getirdi.

Hakim Akın Gürlek, Kaftancıoğlu'nun Twitter hesabından bir şiir paylaştığını belirterek bununla ilgili suç duyurusu yapılmasına karar verdi. CHP İl Başkanının mahkeme dosyasına giren paylaşım şöyle:

Nazım Hikmet şiiri Kaftancıoğlu dosyasında! - Resim : 1

Kaftancıoğlu'nun okuduğu şiir şöyle;

"Sen bu kavgada bir nokta bile değil, bir küçük, eğri virgül, bir zavallı vesilesin. Ben, kızabilir miyim sana? Sen de bilirsin ki, benim âdetim değildir bir posta tatarına, bir emir kuluna sövmek, efendisine kızıp uşağını dövmek"

* Fotoğraf ilgili basın açıklamasından.

Etiketler
Canan Kaftancıoğlu dava Canan Kaftancıoğlu Nazım Hikmet