Erdoğan'a zor soru: 136 bin 646 liralık hediyeyi aldınız mı almadınız mı?

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, partisinin Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'a zor soru: 136 bin 646 liralık hediyeyi aldınız mı almadınız mı?

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, partisinin Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine atanan kayyumlara karşı tüm engellemelere rağmen direnişlerinin sürdüğünü söyleyen Kubilay, dayanışma içinde olan herkese teşekkür etti.

"İÇİŞLERİ BAKANI RÜŞVETİ İTİRAF ETTİ"

Kayyımlar döneminde belediyelerde inanılmaz boyutlarda yolsuzluklar yaşandığını öne süren Kubilay, "Bu yolsuzlukların ve rüşvetlerin belgeleri tek tek ortaya çıktı. Geçen hafta buradan sormuştum İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, Mardin kayyımından bu hediyeleri aldınız mı almadınız mı diye? İçişleri Bakanı kendisinin hediye almadığını ancak yapılan harcamaların devlet büyüklerini ağırlamaya yönelik 'bütçeleme' olduğunu açıklayarak bu vesileyle rüşveti itiraf etmiş oldu. Tıpkı zamma 'fiyat ayarlaması, fiyat değişikliği' dedikleri gibi rüşvete ve yolsuzluğa da 'bütçeleme' adını veriyorlar" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'A: 136 BİN LİRALIK HEDİYEYİ ALDINIZ MI ALMADINIZ MI?

Bakanların bir kısmı açıklama yaparken faturalarda adı geçen Cumhurbaşkanından henüz açıklama gelmediğini hatırlatan Kubilay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "136 bin 646 liralık hediyeyi aldınız mı almadınız mı" diye sordu.

Erdoğan'a zor soru: 136 bin 646 liralık hediyeyi aldınız mı almadınız mı? - Resim : 1

KAYYIMGATE SKANDALI

Yolsuzlukları Watergate skandalına benzeten Kubilay, "KayyımGate skandalı desek yeridir. Süleyman Soylu dahil faturada adı geçen bakan ve siyasiler, eğer sizler bu hediyeleri almadıysanız valiniz yolsuzluk batağına gömülmüş durumda. Daha kötüsü ise bu vali hâlâ iş başında" dedi.

Kubilay, yetkililere "Bunun hesabını sormayacak mısınız" diye seslenirken, yargının da belgelerle ortaya çıkan yolsuzlukları soruşturması gerektiğini söyledi.

MECLİS'İ OLAĞANÜSTÜ TOPLANMAYA ÇAĞIRACAK

Kayyım darbesine karşı TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağıracaklarını belirten Kubilay, öte yandan kapsamlı bir demokrasi ittifakı için görüşmelere başladıklarını hatırlattı.

Etiketler
HDP