Ahmet Türk: İstanbul’u alsalardı...

Mardin Kızıltepe’de konuşan Ahmet Türk, valilerin 1 Nisan tarihli kayyım talebinin altını çizerek, '31 Mart’ta İstanbul’u alsaydılar, bu operasyonu 1 Nisan’da yapacaklardı' dedi.

Ahmet Türk: İstanbul’u alsalardı...

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayıum atanması bugün de Kızıltepe ilçesinde bulunan Özgürlük Meydanı'nda düzenlenen kitlesel eylemle protesto edildi.

Yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Figen Altındağ’ın yanı sıra kent ve bölge milletvekilleri önce parti ilçe binası önünde toplandı.

'İSTANBUL DARBEYİ GEÇİKTİRDİ'

Ardından söz alan, yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, belediye paralarının farklı yerlere aktarıldığının söylenerek, algı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

Daha mazbatalar alınmadan kayyım hazırlığı yapıldığını vurgulayan Türk, “1 Nisan'da Diyarbakır, Van ve Mardin’de valiler, daha biz mazbatalarımızı almadan görevden alınmamız için İçişleri Bakanlığına yazı yazıyor. Yaratılan bütün algının boşa çıktığının göstergesidir. Biz 14 Nisan'da mazbatayı aldık ama valiler 1 Nisan’da görevden alınmamız için yazı yazmış.

Bu darbeye asla meşruluk kazandıramayacaklarının bir göstergesidir. 31 Mart seçimlerinde İstanbul’da eğer sonuç alınmış olsaydılar, belki bu operasyonu 1 Nisan’da yapacaklardı. İstanbul seçimlerinde belirsizlikten dolayı bu kayyım atamaları durduruldu. Yolsuzluklar, yapılan ihaleler, bütün faturalar elimizde. Naylon faturaları halkımızla her zaman paylaşacağız. Biz demokrasi, özgürlük mücadelesini veriyoruz. Halklarımızın ortak demokratik değerler etrafında buluşması için çabalıyoruz. Türkiye’nin bu yanlış gidişine dur demek için bugün siyasetimizi yürütüyoruz” diye kaydetti.

Etiketler
Mardin Ahmet Türk Operasyon Kızıltepe