Adalet Bakanı Gül, Diyarbakır Barosu'nu ziyaret etti

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’daydı. İlk olarak Valiliği, ardından Başsavcılığı ziyaret etti.

Adalet Bakanı Gül, Diyarbakır Barosu'nu ziyaret etti

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’daydı. İlk olarak Valiliği, ardından Başsavcılığı ziyaret etti.

Bakan Gül daha sonra Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın ile biraraya geldi. Bu görüşmede, Diyarbakır Barosu'nun gündeminde silahlı saldırı sonucu öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi soruşturması vardı.

Ziyarete ilişkin web sayfasında fotoğraf paylaşan Diyarbakır Barosu kısa bir bilgilendirme yaptı. Baronun açıklaması şöyle:

"Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül ve beraberindeki heyet Baromuzu ziyaret ederek gündemdeki konular hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Merhum başkanımız Av. Tahir Eçi soruşturması, yeni yapılacak adliye binası, Hukuk Mahkemelerinin taşınması, Baromuz hizmet binası için arsa tahsisi, cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ve diğer sorunların çözümü ve vatandaşların adalete erişimi noktasında adliye binalarına girişte yaşadığı sorunların çözümü hakkında konuları ele alındı."

Ziyaretin ardından Bakan Gül de basına açıklamada bulundu. Gazetecilerin sorusu üzerine 28 Kasım 2015’de silahlı saldırı sonucu öldürülen ancak failleri hala ortaya çıkarılmayan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi cinayetine ilişkin konuştu.

Bakan Gül, "Evet bugün Diyarbakır Baromuzu da ziyaret ettik. Diyarbakır Baro Başkanlarından Tahir Elçi’yi de rahmetle anıyorum. Tahir lçi hukukukun, demokrasinin daha üstünde olması için gayret gösteren bir hukuk adamıydı. Vefatı bizleri derinen üzdü. Rahmetle anıyorum. Acılı ailesine, tüm sevenlerine de tekraren üzüntülerimi, taziyelerimi bildiriyorum" dedi.

ELÇİ CİNAYETİ SORUŞTURMASI: BU OLAYIN BÜTÜN FAİLLERİ ORTAYA ÇIKACAKTIR

Gül, Elçi cinayetine ilişkin soruşturmaya ilişkin "Tüm çıplaklığıyla, tüm boyutlarıyla bu olayın bütün sebepleri, bütün failleri ya da faili her ne ise ortaya çıkacaktır. Bizlerde hep birlikte hukuk adamları olarak, Tahir Elçi ve meslektaşları olarak bunu takip edeceğiz. Elbette Savcılık makamı bunu soruşturması tamamlanınca kamuoyuyla paylaşacaktır" açıklamasında bulundu.

PENDİK'TEKİ MAGANDALAR: KİMSE KENDİSİNİ YETKİLİ MERCİLER YERİNE KOYMASIN

Bakan Gül, İstanbul Pendik’te hamile kadının arabasına saldıran magandalarla ilgili de konuştu. Gül, "Evet mahkeme dün hukukun geriğini kararını vermiştir. Hukuk ve hak yerini bulmuştur. İster arabada, ister trafikte, çarşıd pazarda,nerede olursa olsun hukuk üstünde hiçbir güç yoktur. Kimse kendini trafik polisi kimse kendini kolluk, yerine koymasın ve yaşanan hadisede de bir hanımefendinin araç içerisinde yaşadığı bu vakayı hiçbir vicdan kabul edemez. Nitekim hakim, savcı, yargı makamları da gereğini yapmıştır. Türkiye hukuk devletidir. Kimse kendisini yetkili merciler yerine koymasın" dedi.

Etiketler
Diyarbakır Adalet Bakanı Savcı