İçtiğiniz kahvenin tüm faydasını yok ediyormuş - Bundan sonra asla yapmayın

Türk kahvesi içerken dikkat etmeniz gereken önemli bir uyarı var. Aynı uyarı diğer kahve türleri içinde geçerli. Meğer faydadan çok zarar veriyormuş!

İçtiğiniz kahvenin tüm faydasını yok ediyormuş  - Bundan sonra asla yapmayın

Dünyanın en faydalı içecekleri arasındadır Türk kahvesi. Diğer kahvelerde elbette faydalıdır. Ancak Türk kahvesi çok daha faydalıdır.

Kahve içerken dikkat etmemiz gereken önemli bir uyarı var. Çoğumuz kahve içmenin saati olmadığına inanırız. Oysa bazı durumlarda kahve içmek faydadan çok zarar veriyormuş.

SABAH SAATLERİNE DİKKAT!

Çok sayıda uzman sabah saatlerinde kahve içmeyi tavsiye ediyor. Bazı uzmanlarsa tavsiye etmiyor. Eğer güne kahveyle başlıyorsanız hata yapıyorsunuz. Çoğu zaman ayılmak için içtiğiniz kahve aslında size zarar veriyor.

İçtiğiniz kahvenin tüm faydasını yok ediyormuş  - Bundan sonra asla yapmayın - Resim : 1

AÇ KARNINA NEDEN KAHVE İÇİLMEMELİ?

indigodergisi.com adresinde; Kahve içerken dikkat edilmesi gereken bazı uyarılar paylaşıldı. Kahveyle ilgili paylaşılan uyarıda şu bilgiler paylaşılmış.

Ev için satın alınan kahveler tüketim miktarına göre en fazla 1-2 ay içerisine bitirilecek şekilde satın alınmalıdır. Kahveyi uzun süreler bekletmek hem lezzet açısından hem de içeriğindeki flavonoidler açısından uygun değildir.

1-2 ayda bitecek kadar kahveyi evlerde stoklamak en doğrusudur. Bunun yanında aç karınla, öğün yerine kahve tüketimi kesinlikle önerilmemektedir. Kahve mide asidinin yükselmesine sebep olarak gastrit ve reflü riskini artırmaktadır.

Görüldüğü gibi kahve çoğu durumda faydalı olmasına rağmen aç karnına içildiğinde zararlı olabiliyor. Eğer sizlerde yemek öncesinde kahve içenlerdenseniz bu alışkanlığınızı derhal terk etmelisiniz.

2 FİNCAN KURALINA DİKKAT!

Öte yandan uzmanlar günde 2 fincan kahve tüketmenin çok faydalı olduğunu belirtirken 2 fincandan sonrasının zararlı olduğunu belirtiyorlar.

Özellikle kaygı bozukluğu olanların fazla kahve tüketmesi hiç önerilmiyor!

Etiketler
Türk Kahvesi Muş Zarar