Multiparametrik Prostat MR nedir neden istenir?

Günümüzde modern tıp alanında yapılan çalışmalar sayesinde prostat kanserine erken dönemde tanı koymak ve uygun tedavi yöntemlerinin belirlenmesi eskisine göre çok daha kolay hale gelmiştir.

Multiparametrik Prostat MR nedir neden istenir?

Günümüzde modern tıp alanında yapılan çalışmalar sayesinde prostat kanserine erken dönemde tanı koymak ve uygun tedavi yöntemlerinin belirlenmesi eskisine göre çok daha kolay hale gelmiştir.

Multiparametrik Prostat MR nedir neden istenir? - Resim : 1

Prostat kanseri, erkeklerde en sık görülen ve ölüme sebebiyet veren kanser türlerinden biridir. Diğer kanser türlerinde olduğu gibi bu kanser türünde de vücuttaki sağlıklı hücre üretiminin ve yıkımının bozularak tümör (ur) adı da verilen doku kitlesinin oluşması ile kendini gösteren bir hastalıktır. Dünyada her erkeği risk altına alabilen kanser türü, erken dönemde tedavi edilmediğinde ciddi boyutlara ulaşabilir ve insan ölümüne kadar yol açabilir.

Günümüzde modern tıp alanında yapılan çalışmalar sayesinde prostat kanserine erken dönemde tanı koymak ve uygun tedavi yöntemlerinin belirlenmesi eskisine göre çok daha kolaydır. Mutliparametrik prostat MR, kanserli hücrelerin hangi evrede olduğunu öğrenmek, kanserin vücudun diğer organlara sıçrayıp sıçramadığını değerlendirmek ve buna bağlı olarak uygun tedavi yönteminin planlanmasını sağlamak amacıyla çekilmektedir.

Prostat kanseri belirtileri nelerdir?

Prostat kanseri belirtileri, erken dönemde kendini göstermez. Kişilerin öncelikle analiz etmeleri gereken durum, ailesinde kalıtsal olarak kanser olup olmadığını incelemek olmalıdır. Buna göre kalıtsal olan kişilerin 40 yaşından sonra periyodik olarak yılda en az 2 defa kanser taramasından geçmeleri gerekmektedir. Bununla birlikte erken dönemde en çok görülen prostat kanseri belirtileri şunlardır;

- Geceleri sık sık idrar yapma ihtiyacı duymak,

- İdrar yapmada gecikme ve idrardan sonra damlamanın olması,

- Hiç idrar yapamama,

- Zayıf, ince veya kesik kesik idrar yapma,

- Cinsel ilişkide zorlanma

- İdrar veya menide semen, ersuyu (kanama).

Multiparametrik Prostat MR nedir neden istenir? - Resim : 2

Belirtiler varsa erken davranın!

Prostat kanserinin belirtileri yukarıda saydığımız gibidir ancak bazı kişilerde bu belirtilerden bazıları görünmez veya erken dönemde kendini göstermez. Belirtilerle karşı karşıya olan kişilerin zaman kaybetmeden doktora görünmeleri gerekmektedir. Tıp dünyasında kanserli hastalıklara karşı üretilen çözümlerin fazla olması sayesinde prostat kanserine uygulanan tedavi seçenekleri de fazlalaştı. Ancak öncesinde hastanın fiziki muayeneden geçmesi ardından multiparametrik prostat emar çektirmesi gerekmektedir. Daha somut bilgilere ulaşabilmek için doktorun yönlendirmelerine uymak ve tedavi olmayı geciktirmemek gerekir.

Prostat emarı nerede çekilir?

Özel hastane ve özel görüntüleme merkezlerinin sayıca çok fazla olduğu İstanbul’da hizmet veren Biyorad, Avrupa yakası Şişli de bulunan merkezinde en son teknoloji cihazları kullanarak, multiparametrik prostat mr çekmini %99,9 doğruluk oranı ile yapmaktadır. Multiparametrik prostat emar fiyat ve randevu bilgisi için 0212 709 98 48 / 0216 709 86 48 ve 0850 333 45 24 numaralı telefonlarımızdan kurumumuza başvurabilirsiniz.

Prostat kanseri gibi ciddi ve ihmale gelemeyen hastalıklarınıza karşı etkili çözüm bulmak ve bir an önce tedavi olarak yaşam kalitenizin eski haline gelmesi için zaman kaybetmeden doktorunuzla görüşün ve gerekli tedavinin yapılması için size söylenenleri yerine getirin. Sağlıklı ve uzun dönem yaşamanın en etkili yolu, hastalıklara erken tanı koymaktır.

SPONSORLU İÇERİK

Etiketler
Kanser Para