100 yaşına kadar yaşayanlardan, uzun yaşamak isteyenlere öneriler: Asla evlenmeyin, anı yaşayın...

Çok uzun yıllar yaşayan insanlar edinmeniz gereken bazı alışkanlıkları belirtiyor. Bu alışkanlıkların bazıları zaten bildiğimiz bilgiler olsa da bazıları oldukça şaşırtıcı.

100 yaşına kadar yaşayanlardan, uzun yaşamak isteyenlere öneriler: Asla evlenmeyin, anı yaşayın...

Sağlıksız beslenmek, hareketsiz yaşamak, zararlı alışkanlıklar yaşam süresinin kısalmasına neden oluyor. Birçok hastalığa yol açan bu alışkanlıklardan uzak durmak sağlığınız için büyük önem taşıyor. Türkiye'de ortalama yaşam süresinin kadınlarda 81,2, erkeklerde 75,6 yıl olduğu biliniyor. Ancak doğru yaşam koşulları ile 100 yaşına kadar yaşamak mümkün olabilir. Dünyanın en yaşlı insanlarından bazılarının 100 yaşına nasıl ulaşılacağına dair verdiği ilginç altı ipucu...

DAHA UZUN YAŞAMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

ANI YAŞAYIN

Lear, USA TODAY'e " Yüzyılın geçtiğine inanamıyorum " dedi. "Yeni bir yüzyılın başladığına inanmayı tercih ederim. Bu ne kadar heyecan verici?" Her gün hala anlam bulduğunu da sözlerine ekledi. "Bazı insanlar koşar. Ben koşmam. Ben uyanırım ve beni mutlu eden şeyleri yaparım. Bu benim kendime hediyem. Bu benim duam. Hepsi bu." 100. yaş gününün arifesinde Lear , uzun ve mutlu bir yaşamla ilgili tavsiyesini sosyal medyada paylaştı. Mesajı mı? Anı yaşa. "Geçmiş ve şimdi arasındaki an... Sonranın ve sonrakinin ortasındaki an. Değerini bilin. Kullanın."

ASLA EVLENMEYİN

1887'de Meksika'da doğan Leandra Becerra Lumbreras , 127 yaşına kadar yaşadı ve onu kayıtlı tarihin en uzun yaşayan insanı yaptı. 2015'te öldükten sonra ailesi, rekortmen uzun ömürlülüğüyle ilgili annelerinin bilgelik sözlerini paylaştı. Lumbreras'ın uzun yaşamının sırrı? Daily Mail tarafından bildirildiği üzere, "İyi yemek yemek, günlerce uyumak ve asla evlenmemek"

DUA EDİN VE KURU ÜZÜM YİYİN

New Jersey'de ikamet eden Lucia DeClerck , geçen yıl 105. doğum gününde COVID-19 teşhisi konduğunda manşetlere çıktı . İkinci aşısını yeni aldıktan sonra tamamen iyileşti. The New York Times ile röportaj yaparken DeClerck, 100 yaşına kadar yaşama konusundaki ipuçlarını paylaştı: "Dua. Dua. Dua. Her seferinde bir adım. Abur cubur yok."

KAHVE İÇİN

Kanada, Vancouver'da yaşayan İtalyan göçmen Giuseppe "Joe" Silveri , 2019'da 100 yaşına girdi. Yüzüncü yılını kutlarken, uzun yaşamak için en iyi tavsiyesini paylaştı. Stratejisi mi? Komşusu ile her sabah 9-10 arası kendi seçtiği alkolle bir espresso içmek için buluşuyor. Oğlu Ernesto, daha geleneksel sağlık önlemlerine de uyduğunu ekliyor. Vancouver haber istasyonu CTV News'e verdiği demeçte, "Her zaman aktif olun, her zaman bahçede çalışın ve iyi yiyin" dedi.

YULAF LAPASI YİYİN VE ERKEKLERDEN UZAK DURUN

Bir zamanlar İskoçya'nın en yaşlı kadını olan Jessie Gallan , 2015'te 109 yaşına kadar yaşadı. "Uzun bir yaşamın sırrı erkeklerden uzak durmak. Onlar hak ettiklerinden daha fazla belalar" dedi. Doğum gününde Daily Mail . "Ayrıca bol bol egzersiz yaptığımdan, her sabah güzel bir kase yulaf lapası yediğimden ve hiç evlenmediğimden emin oldum."

EGZERSİZİ AKSATMAYIN VE İYİMSER KALIN

İngiltere doğumlu dansçı Henry Danton 2019'da 100 yaşına girdi ve uzun ömür ipuçlarını Today ile paylaşarak bu etkinliğe damga vurdu . "Şaşırtıcı değil, kendine dikkat etmelisin" dedi. "Sahip olduğun tek şey bu beden. Sana bu harika enstrüman verildi, ona bakmak zorundasın." Kendisini zihinsel ve fiziksel olarak aktif tutan bir bale eğitmeni olarak görevinden asla emekli olmayı planlamadığını da sözlerine ekledi. “Gerçekten, kesinlikle egzersizin her şeyin cevabı olduğuna inanıyorum” diye devam etti. Danton, sevdiğiniz şeyi yaparak zaman geçirmenin ve iyimser kalmanın da sağlığa katkıda bulunduğunu ekledi. "Hayatınızı perişan etmenin kesinlikle bir anlamı yok" diye ekledi. "Ruh haliniz sizi fiziksel olarak etkiliyor, kesinlikle.