Sağlık Bakanı Koca'ya soruldu: Hastanede tüp bebek merkezi yok, devlet garantisiyle bu birim için ne kadar ödendi?

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'yle ilgili bazı sorular yöneltti.

Sağlık Bakanı Koca'ya soruldu: Hastanede tüp bebek merkezi yok, devlet garantisiyle bu birim için ne kadar ödendi?

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Sayıştay raporunda kamu - özel iş birliği modeliyle işletilen Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tüp bebek işlemleriyle ilgili görevli şirket tarafından laboratuvar hizmeti sunulmamasına rağmen bu hizmet altında tüp bebek alt kırılımı olduğundan garanti tutarlarının ödendiğinin tespit edildiğini hatırlattı.

Siyasetçi, ardından şu soruları yöneltti:

• Adı geçen hastanede Tüp Bebek Merkezi olmamasına rağmen devlet garantisi ile sadece bu birim için ödenen tutar ne kadardır?

• Tüp Bebek Merkezinde yapılması gereken tetkik, inceleme ve araştırmaların başka bir laboratuvarda yapılması sağlık açısından doğru mudur?

• Adı geçen hastaneyi yapan şirket kamuoyunca bilinen bir şirkettir. Ortaklık ettiği yabancı şirket hariç hastane için devletten aldığı garanti rakam ne kadardır?

• Sözleşmelerde yer almasına rağmen Tüp Bebek Merkezinin yapılmamasına rağmen hastanenin hizmet vermeye başlamasında ve garanti tutarının ödenmesinde sorumluluk sahipleri araştırılmış mıdır? Bakanlık bu kişilere hangi ceza-i uygulamaları yaptırım haline getirmiştir?

• Başakşehir Çam ve Sakura Devlet Hastanesinin yapımındaki Rönesans şirketi bu güne kadar Sağlık Bakanlığı'ndan kaç adet ihale almıştır? Bu ihalelerin ayrı ayrı ödeme rakamları nedir?

Etiketler
Adana Başakşehir Fahrettin Koca Hastane Orhan Sümer