Sağlık emekçileri, İstanbul'un birçok hastanesinde iş bıraktı: Hakkımız ödenir, ödeyin

Çalışma koşulları ve zam düzenlemesine tepki gösteren sağlık emekçileri İstanbul'un birçok noktasında iş bıraktı. Sağlıkçılar, "Hakkımız ödenir, ödeyin" diye seslendi.

Sağlık emekçileri, İstanbul'un birçok hastanesinde iş bıraktı: Hakkımız ödenir, ödeyin

Fotoğraflar: Evrensel Gazetesi

Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimler ve diş hekimlerine ise 5 bin lira ek gösterge zammı düzenlemesinin dışında bırakılan sağlık emekçileri, Meclis'te kabul edilen düzenlemeye tepki gösterdi. Sağlıkçıların sosyal medyada iş bırakma çağrısıyla yükselen tepkiler üzerine, Meclis'te yeniden düzenleme yapılması kararı alınarak görüşmeler 22 Aralık'a ertelendi.

Çalışma koşulları ve zam düzenlemesine tepki gösteren sağlık emekçileri İstanbul'un birçok noktasında iş bıraktı. Sağlık Emekçileri Sendikası'nın (SES) çağrısıyla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Kardiyoloji Enstütüsü, Çapa Tıp Fakültesi ve İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iş bırakan sağlık emekçileri hastanelerde açıklama yaptı.

CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde iş bırakan sağlık emekçilerine SES'in dışında Dev Sağlık-İş ve Sağlık-İş üyesi işçileri de destek verdi. Eylemde konuşan SES İşyeri Temsilcisi Aydın Erol, "İktidarın dikkatini çekmek istiyoruz; yeter artık diyoruz. Ocak ayında aldığımız maaşı aralık ayında almıyoruz. Zam yapıyoruz diyorlar, gelen zamlarla cebimizdeki para erimeye devam ediyor" dedi.

SAĞLIKÇILARIN TALEPLERİ SIRALANDI

Hastaların da destek verdiği eylemde SES Aksaray Şube Yöneticisi Birsen Seyhan, sağlıkçıların taleplerini şöyle sıraladı:

- Tüm sabit ücretlere gerçek enflasyon oranında ek zam verilsin
- Vergi dilimi soygununa son verilsin
- Asgari ücretten vergi alınmasın… Asgari ücretin üstündeki gelirimizde vergi %10 da sabitlensin
- 3600 ek gösterge seçim vaadi olmaktan çıkarılsın biran önce düzenleme yapılsın
- Gıda, elektrik, doğalgaz gibi, temel ihtiyaç maddelerinden alınan dolaylı vergiler kaldırılsın,
- Sağlık iş kolunda 5 yıla 1 yıl yıpranma düzenlemesi yapılsın erken emeklilik düzenlensin
- 12 Saat üzeri çalışma yasaklansın mesai sonrası çalışma iki kat ücretlendirilsin
- 4-B süresiz sözleşmeli, 3+1 sözleşmeli kadroya alınsın

'ARTIK YETER DİYORUZ'

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Kardiyoloji Enstütüsünde iş bırakan sağlık emekçileri de hastane önünde açıklama yaptı. SES İşyeri Temsilcisi Türkan Aydoğmuş, yapılan düzenleme ile sağlık emekçilerinin ayrıştırıldığını belirtti. Aydoğmuş, "Yeter artık, bu ayrımcı, iş barışını bozan uygulamalardan vazgeçilmelidir. Halkımızın eşit, nitelikli sağlık hakkı almasını istiyoruz. Biz sağlıkçılar geçiriyoruz ve artık yeter diyoruz" şeklinde konuştu.

BAKIRKÖY SADİ KONUK HASTANESİ: HAKKIMIZ ÖDENİR, ÖDEYİN

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık emekçileri de SES'in çağrısıyla hastane önünde bir araya geldi.

SES İşyeri Temsilcisi Nuran Güngör, "Biz sağlık emekçileri Covid-19 ile mücadele ederken, hastalanırken, hayatımızı kaybederken 'Emekleriniz ödenmez' edebiyatı yapanlara cevabımız netti. Hakkımız ödenir, ödeyin" dedi.

İSTANBUL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık emekçileri ise hastane içinde yaptıkları yürüyüşle iş bırakma çağrısında bulundu.

OKMEYDANI CEMAL TAŞÇIOĞLU ŞEHİR HASTANESİ

Bir iş bırakma eylemi de Okmeydanı Cemal Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirildi.

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyrantepe ek hizmet binasındaki sağlık emekçileri de iş bıraktı.

GAZİOSMANPAŞA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Türk Sağlık-Sen ve Genel Sağlık İş'in çağrısıyla bir araya gelen Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık emekçileri de iş bırakma çağrısında bulundu.

Etiketler
İş koşulları İstanbul Hastane