Sağlık emekçileri, İzmir'den Diyarbakır'a; Adana'dan Mersin'e bir günlük iş bıraktı

Sağlık emekçileri, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve zam düzenlemesinin tüm emekçileri kapsaması talebiyle birçok kentte bir günlük iş bıraktı.

Sağlık emekçileri, İzmir'den Diyarbakır'a; Adana'dan Mersin'e bir günlük iş bıraktı

Meclis'te kabul edilen düzenlemeyle pratisyen ve uzman hekimlere tanınan ek gösterge zammının diğer sağlık emekçilerini kapsamamasına tepki gösteren sağlık örgütleri, İstanbul'un yanı sıra birçok şehirde bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Sağlık emekçilerinin çalışma koşullarına dikkat çekilen eylemlerde; sağlığın bir ekip işi olduğu ve düzenlemelerin tüm çalışanları kapsaması gerektiği vurgulandı.

İZMİR: YAŞATMAYA ÇALIŞIRKEN ÖLMEK İSTEMİYORUZ

İzmir'de SES ve Türk Sağlık-Sen'in çağrısıyla bir araya gelen sağlık emekçileri, "Yan yanayız, bir aradayız, alanlardayız. Sağlık çalışanları hekimiyle, hemşiresiyle, ebesiyle, teknisyeniyle, işçisiyle, tüm sağlık emekçileriyle bir bütünün ayrılmaz parçasıdır" dedi. Hak ve taleplerinin karşılanmasını isteyen sağlık emekçileri, birçok hastanenin önünde ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamada çalışma koşullarının ağır ve maaşlarının düşük olduğu vurgulanarak şöyle denildi:

"Ne zaman haklarımızı elde etmek için ortaklaştığımızda, güçlü ses çıkardığımızda bizleri ayırmak için ekibin bir kısmına yönelik kısmi yasal düzenlemeler yapmakta, mobbing uygulamakta, ötekileştirme dahil her türlü yöntemle bizi baskı altına almaya çalışmaktalar. Geçinemiyoruz, yaşatmaya çalışırken ölmek istemiyoruz."

DİYARBAKIR'DA POLİS ENGELİ

Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi önünden Dağkapı Meydanı'na yürümek isteyen Diyarbakır'daki sağlık emekçilerine polis izin vermedi. Sağlık emekçileri, polis engelini de protesto etti.

MERSİN

SES Mersin Şubesi, bir günlük iş bırakma eylemine ilişkin Mersin Şehir Hastanesi önünde açıklama yaptı. SES Mersin Şehir Hastanesi İşyeri Temsilcisi Aygül Batmaz, yaşanan ekonomik kriz ile birlikte mağdur edilen emekçilerin durumuna dikkati çekti. Batmaz, acil olarak yerine getirilmesi için taleplerini sıraladı.

ADANA

Adana’da Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi, Ekrem Yok Ruh Sağlığı Hastanesi ve Çukurova Devlet Hastanesi’ndeki sağlık emekçileri de iş bıraktı. SES ve Dev Sağlık-İş üyesi emekçiler, taleplerini sıraladı.

ŞIRNAK

Cizre Devlet Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasına SES üyeleri katıldı. Açıklamada, "Sağlık ekip işidir ayrıştırılamaz" yazılı pankart açılırken, SES Şırnak Kadın Sekreteri Hatun Magi, "Bu bir uyarı grevidir. Taleplerimiz hayata geçirilinceye kadar mücadeleye etmeye devam edeceğiz" dedi.

KAYSERİ

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şubesi üyeleri, eş zamanlı olarak iş bırakıp eylem yaptı. Kayseri Şehir Hastanesi başhekimlik binası önünde bir araya gelerek, pankart açan sağlık çalışanları, ücretleri için düzenleme istedi.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ünal, "Doktorlarımız zammı hak ediyorlar, yapılsın, itirazımız olmaz, olamaz. Bizim isteğimiz, tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinin artırılmasıdır çünkü sağlık çalışanlarımızın tamamı, ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. 1 günde hem açıklanıp hem de TBMM'de kabul edilen düzenleme eksik olmuştur. Pandemi döneminde tüm sağlık çalışanları omuz omuza mücadele vermiştir. Bu nedenle sağlık çalışanları için ayrı gayrı olmaz. Ne ayrımcılığı kabul ederiz ne de ekonomik kayıplarımızın görmezden gelinmesine razı oluruz. Çalışanlar için verdiğimiz haklı mücadeleye nifak tohumu ekip, ilgiyi ve gündemi başka yönlere çekmek isteyenler var. Gerçekleri değiştirip farkı yansıtmak gibi çirkinliklerle uğraşanlar var. İyi bilsinler ki onlara ne bizler ne de sağlık çalışanlarımız fırsat vermez" diye konuştu.

Etiketler
Mersin Diyarbakır Adana İzmir