Hekimlere yönelik düzenleme sağlık çalışanlarını da harekete geçirdi

Pratisyen hekim maaşlarına 2 bin 500 TL, uzman hekim maaşlarına 5 bin TL ek gösterge zammı öngören düzenlemenin Meclis'te kabul edilmesinin ardından diğer sağlık çalışanları eyleme geçti.

Hekimlere yönelik düzenleme sağlık çalışanlarını da harekete geçirdi

Hekimlerin çalışma koşulları ve maaşlarına yönelik tepkilerin ardından pratisyen hekim maaşlarına 2 bin 500 TL, diş hekimleri de dahil olmak üzere uzman hekim maaşlarına 5 bin TL ek gösterge zammı öngören düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda tüm partilerin oybirliği ile kabul edildi.

Hekimlere yönelik düzenlemenin üniversite hastanelerinde çalışan doktorları ve diğer sağlık çalışanlarını kapsamaması da tepkilere neden oldu.

İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde aralarında çok sayıda hekimin de olduğu sağlık çalışanları çalışma koşullarını alkışlarla protesto etti.

Fatih Sultan Mehmet Hastanesi Başhekimliği önünde bir araya gelen sağlık çalışanları da zam ve özlük haklarını talep etti. Sosyal medyada ise #SağlıkçıİşBırakıyor" etiketi Twitter'da kısa sürede TT oldu.

AKP, BAKANLIKTAN MALİYET ANALİZİ İSTEDİ

Sağlıkçıların hak taleplerini eyleme dönüştürmelerinin ardından AKP'nin dün Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan maliyet analizi ve görüş istediği belirtildi. Bakanlığın çalışmalarına göre bubgün yeniden toplanacak Genel Kurul'da mevcut torba yasaya zam düzenlemesinin eklenebileceği ifade edildi.

Öte yandan üniversite hastanelerinde çalışan doktorların da faydalanması için de bir düzenlemenin daha gündemde olduğu söylendi.