Prof. Dr. Önder Tan, liposuction hakkındaki gerçekleri anlattı

Liposuction ile yağ aldırma yaygın olarak uygulanan bir işlem olmasına rağmen halen bir çok kişi liposuction hakkında yanlış bilgiye sahip.

Prof. Dr. Önder Tan, liposuction hakkındaki gerçekleri anlattı

Liposuction hakkındaki gerçekleri Estetik ve Plastik Cerrahi Profesörü Dr. Önder Tan cevapladı. Liposuction hakkındaki en büyük yanlış anlaşılmanın “liposuction’un kilo kaybı sanıldığını” belirten Önder Tan, bu konuda bir çok kişinin kafasının karışık olduğunu belirtti.

Biz de bu kafa karışıklığını gidermek için ödüllü doktor Önder Tan’a liposuction ile ilgili merak edilenleri sorduk.

Liposuction nedir?

Liposuction ile yağ aldırma işlemi, diyet ve egzersize dirençli olan inatçı yağları vücut dışına çıkarmak için en etkili yöntemdir. Kanül adı verilen ince tüpler vücuda sokulur, bu kanüller vasıtası ile yağ hücreleri vücut içerisinden emilerek dışarı çıkarılır.

Liposuction, karın, bel çevresi, uyluklar, kollar, sırt ve çene altı dahil olmak üzere vücudun çeşitli kısımlarına uygulanabilir.

“Yağ azaltma” terimi “kilo kaybı” gibi gelebilir, ancak arasında büyük bir fark vardır. Liposuction yağı azaltmak, vücudu şekillendirmek ve yağ dokusunu çıkarmak için uygulanır. Kilo kaybı daha çok kilo vermekle ilgilidir.

Eğer gerçek hedefiniz büyük kilolar vermek ise, bu durumda liposuction ile yağ aldırma sizin için doğru seçim olmayabilir. Bu hedefe ulaşmak için farklı cerrahi uygulamalar, diyet ve egzersiz yöntemlerini tercih edebilirsiniz. Liposuction sonrası vücudunuzun ağırlığından ziyade vücudunuzun şeklindeki bir değişiklik olacaktır.

Kimler Liposcution için iyi bir aday?

Ava Estetik ve Cerrahi Kliniğinde liposuction işlemlerini gerçekleştiren Prof. Dr. Önder Tan, genellikle vücut kitle endeksi 35’in altına olan kişiler için liposcution işleminin daha uygun olduğunu belirtti.

Farklı liposuction teknikleri var mı?

“Liposuction ile yağ aldırma işlemi için farklı teknikler kullanılabilmektedir. Burada önemli olan hasta için en doğru tekniğe karar vermek” diye belirten Estetik ve Plastik Cerrah Prof. Dr. Önder Tan yaygın kullanılan 3 temel tekniğin olduğunu belirtti. Bunlar klasik liposuction, lazer liposuction ve vaser liposuction tekniğidir.

Soğuk lipoliz, liposculpting, liposculpture gibi farklı isimlerde anlatılan uygulamalar liposcution gibi gösterilmeye çalışılsa da liposcution sonuçlarına yaklaşamazlar.

Vaser liposuction nedir?

Ultrason enerjisi kullanılarak yağın çıkarılmasını kolaylaştıran tekniktir. Özellikle daha az hacimli ve kontürün öncelikli olduğu alanlarda avantajlıdır ve tercih sebebidir. Ayrıca, iyileşme süresi daha hızlı ve daha az agresif bir işlemdir.

Lazer liposuction nedir?

Lazer liposuction (lazer lipo olarak da bilinir), bir kanülden çıkarılmadan önce yağı sıvılaştırmak için düşük dalga lazer enerjisi kullanan tekniktir. Bu tekniğin en temel üstünlüğü işlem sonrası ciltte çok iyi bir kontraksiyon (büzüşme) sağlamasıdır. bu nedenle özellikle gıdı, jinekomasti yada ciltin büzüşme kabiliyetinin daha az olabileceği ileri yaşlarda tercih sebebidir.

Ünlü Estetik ve Plastik Cerrah Prof. Doktor Önder Tan, İstanbul Nişantaşı’nda Ava Estetik ve Cerrahi Kliniğinde klasik liposuction, lazer liposuction ve vaser liposuction ile yağ aldırma işlemlerini yapmaktadır.