Doktor isyan etti: Maskeleri hastalar kutuyla çaldı, bizi kim koruyacak?

Op.Dr. Salih Cenap Çevli, sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımlar yaptı.

Doktor isyan etti: Maskeleri hastalar kutuyla çaldı, bizi kim koruyacak?

GERÇEK GÜNMDEM- Türkiye koronavirüse karşı mücadele ederken, Türk Tabipler Birliği'nin sağlık çalışanlarının virüse karşı yeterli tedbirler alınmadan çalıştığını gündeme getirmesi iktidara yakın çevrelerin tepkisini çekti.

Ancak bir doktorun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar, koronavirüse karşı mücadele eden doktorların çalışma koşullarının ortaya koydu.

Op.Dr. Salih Cenap Çevli, yaptığı paylaşımda yeterli maske ve koruyucu eldivene sahip olmadıklarını, hastaların dezenfektan eldiven maskeleri kutuyla çaldığını açıkladı. Dr. Çevli ayrıca, gerekli mazlemelerin parayla satılmasının yanlış olduğunu belirterek ücretsiz dağıtılması gerektiğini söyledi.

Doktorun paylaşımları şöyle:

"Hala koruyucu giysimiz yok!!! Ellerimiz alkolden hışır oldu. Bulaşma korkusuyla yemek yiyemez olduk. Evde çocuğumuza sarılmaya korkuyoruz. Hastalar dezenfektan eldiven maskeleri kutuyla çaldı. Yurt dışından gelen 2 doktor arkadaş pozitif çıktı, yatırıldılar. Bizi kim koruyacak?"

Doktor isyan etti: Maskeleri hastalar kutuyla çaldı, bizi kim koruyacak? - Resim : 2

"İran'a tonlarca koruyucu kıyafet, maske, eldiven, dezenfektan yolladılar. Bu çok açık bir biyolojik harp. Özel sektörün biyolojik harp için korunmasını "sivil savunma" yapmalı ama öyle bir kurum ismi duyan var mı? Ortaya çıkın! Malzeme istiyoruz!"

Doktor isyan etti: Maskeleri hastalar kutuyla çaldı, bizi kim koruyacak? - Resim : 3

"Savaşta silahı halk parayla satın almaz! Bu da öyle. Sivil savunma diye bir kurum var. Harp durumu için stok belli! Tüm malzemeyi böyle durumlarda o kurum temin eder. Özel hastanelerin bu kıyafetleri bulundurma veya alma mecburiyeti, görevi yok!!! Kurumlar çalışıp işini yapsın."

Doktor isyan etti: Maskeleri hastalar kutuyla çaldı, bizi kim koruyacak? - Resim : 4

Bir başka doktor da yine sosyal medyadan Sağlık Bakanı Faahrettin Koca'yı etiketleyerek yeterli maske verilmesi çağrısında bulundu.

Doktor isyan etti: Maskeleri hastalar kutuyla çaldı, bizi kim koruyacak? - Resim : 5

Etiketler
Koronavirüs Türkiye