RTÜK ceza vermişti: Kızılcık Şerbeti'nin yeni bölümü yayınlanmadı

Show TV'de yayınlanan Kızıl Şerbeti dizisi, RTÜK'ün verdiği ceza nedeniyle yeni bölümü ile izleyicilerin karşısına çıkamadı.

RTÜK ceza vermişti: Kızılcık Şerbeti'nin yeni bölümü yayınlanmadı

Radyo Televizyon Üst Kurulu, geçtiğimiz günlerde 5 hafta yayın durdurma cezası verdiği "Kızılcık Şerbeti" adlı dizi yerine İslamofobi içeren bir belgeseli Show TV ekranlarından yayınladı. Kendi oynadığı dizi yerine bu belgeseli gören başrol oyuncularından Barış Kılıç, "Kan kusup Kızılcık Şerbeti içmek. Tam da bunu anlatmak istemiştik" yorumunu yaptık. Kılıç'ın bu yorumunu 25 bin hesap beğendi, 1,5 milyon kişi görüntüledi.

Barış Kılıç dışında Doğukan Güngör, Sıla Türkoğlu, Evrim Alasya, Ceren Karakoç, Sibel Taşçıoğlu ve Settar Tanrıöğen'in de başrollerini dizisi Kızılcık Şerbeti dizisi kadına şiddet uygulanan sahnelerden dolayı geçtiğimiz günlerde RTÜK'ten ceza almıştı. RTÜK bugüne kadar onlarca dizideki yüzlerce sahne hakkında böyle tasarrufta bulunmamıştı.

RTÜK, Show TV ekranlarında yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisindeki kadına şiddet ve zorla evlendirme sahnelerinden dolayı 5 hafta durdurma ve 1.5 milyon TL'lik para cezası vermişti. RTÜK üyesi İlhan Taşçı bu ceza ile ilgili "RTÜK, sorumluların deprem sonrası istifa etmemesini eleştiren Ali Sunal’ın sunucusu olduğu Güldür Güldür’e ceza veremeyince programın yayıncısı Show TV’ye bir dizideki kadına şiddetten yüzde 5 para 5 kez de program durdurma cezası verdi. Oysa TRT’de kadına şiddetin alası var" yorumunda bulunmuştu.

YENİ BÖLÜM YAYINLANMADI

Söz konusu cezaların ve sansür girişimlerinin ardından dizinin yeni bölümünün yayınlanıp yayınlanmayacağı merak konusu oldu.

Show TV, bu akşam RTÜK’ün son dakika aldırdığı kararla ilgili yeni bir hamle yaptı. Kanal yönetimi kendilerine e-posta ile iletilen mahkeme tebligatının posta yoluyla ulaşması gerektiği için dizinin yayınlanmasına karar verdi.

Birsen Altuntaş'ın haberine göre, Kızılcık Şerbeti dizisinin yeni bölümü yayınlanacaktı. Ancak özetin yayınlandığı sırada Show TV lisans iptali riski nedeniyle yayını kesmek zorunda kaldı.

KAMU SPOTUNDA İSLAMAFOBİ AYRINTISI

Öte yandan Kızılcık Şerbeti yerine yayına alınan kamu spotunun İslamafobi'yi anlatıyor.

Dizinin oyuncularından Müjde Uzman RTÜK yayını durdurma kararına tepki gösterdi. Uzman, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Önce son dk yasak, sonra tamam yayınlayın ,sonra neee alakaysa “İslamofobi” konulu, belgesel demeye dilimin varmadığı bir yayın?? Propagandaya karşıyız deyip üstelik? Hem de zorla, hem de ülke dingonun ahırıymış gibi kararsız kararlarla? Müdahale mi deseydim yoksa! #KızılcıkŞerbeti" dedi.

Etiketler
Kızılcık Şerbeti Show TV RTÜK