RTÜK Başkanı'ndan 'mimikle terör övme' cezasına ilişkin açıklama

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi programının sunucusu Ayşenur Arslan'ın 'mimikle terör övdüğü' gerekçesiyle kanala verilen cezaya ilişkin konuştu.

RTÜK Başkanı'ndan 'mimikle terör övme' cezasına ilişkin açıklama

Radyo Televizyon Üst Kurulu, Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi'ne 3 ayrı ceza verirken; yayında 'terör mimikle övüldüğü' iddiasıyla programın 3 kez durdurulmasına, yüzde 3 de para cezasına karar verildi.

ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Karara yönelik tepkiler sürerken; RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin bir açıklama yaptı.

Taşçı'yı kararı manipüle etmekle suçlayan Şahin şu ifadeleri kullandı:

Maalesef RTÜK Üyemiz İlhan Taşçı her zamanki gibi kamuoyunu uzman raporu ve Üst Kurulu kararı üzerinden manipüle ederek 'mimik' üzerinden ceza verildi diye yanlış bir algı oluşturma gayreti içinde kasıtlı bir dezenformasyona neden olmuştur. Halbuki uzman raporundan da açıkça görüleceği üzere ceza, program sunucusu Ayşenur Arslan'ın Karkamış'ta terör örgütü PKK saldırısını aklamak için kullandığı ifadeler nedeniyle verilmiştir. Kurum olarak bu programda olduğu gibi hiçbir programda veya yayında terör örgütlerini aklama gayreti içine giren çabalara veya söylemlere müsamaha etmeyeceğimizin ve konunun da yakından takip edilmeye devam edileceğinin bilinmesini istersiz. İlk duyduğunuz çarpıtılmış bilgilere değil, doğrulara inanalım lütfen. Doğru ve gerçek tektir.
Etiketler
Halk TV RTÜK Ebubekir Şahin Ayşenur Arslan