Posta Gazetesi yazarı Yavuz Kocaömer hayatını kaybetti!

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) ile Türkiye Milli Paralimpik Komitesi kurucusu, Posta Gazetesi yazarı Yavuz Kocaömer tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Posta Gazetesi yazarı Yavuz Kocaömer hayatını kaybetti!

Türkiye'de engelli sporlarının babası olarak kabul edilen Posta gazetesi köşe yazarı Yavuz Kocaömer, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK) ile Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı'nın (TESYEV) kurucusu olan, halen her iki kurumun da başkanlığını sürdüren Yavuz Kocaömer, engelli sporlarının kurumsallaşmasında ve modern bir yapıya kavuşmasında en büyük paya sahip spor adamı olarak kabul ediliyor.

Engellilerle ilgili bazı gazetelerde haftalık köşe yazıları da yazan Yavuz Kocaömer, 2011 yılında engelli sporlarına ve Türk-Alman ilişkilerine yaptığı katkılar nedeniyle Almanya Cumhurbaşkanlığı tarafından Alman Devlet Liyakat Nişanı ile ödüllendirilmişti. Evli bir çocuk sahibi olan Yavuz Kocaömer 74 yaşındaydı. Kocaömer'in cenazesi yarın Levent Camii'nde kılınacak öğlen namazına mütakiben Göksu (Anadolu Hisarı) Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Yavuz Kocaömer için taziye mesajı yayımladı.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Engelli sporuna yaptığı katkıyla ilk akla gelen isim olan Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı ile Türkiye Milli Paralimpik Komitesi kurucusu Yavuz Kocaömer'in vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Ayrıca birçok spor federasyonunda görev alarak Türk sporunun gelişmesinde emeği olan Merhum Yavuz Kocaömer'e Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve spor camiamıza başsağlığı diliyorum."

Etiketler
Hastane Para Türkiye Posta Gazetesi