Gazeteci Adnan Bulut'tan liderlere 'canlı yayın' çağrısı

AKP ve MHP'nin adayı Binali Yıldırım İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun canlı yayın çağrısına moderatör olarak Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar'ı önerdi.

Gazeteci Adnan Bulut'tan liderlere 'canlı yayın' çağrısı

AKP ve MHP'nin adayı Binali Yıldırım İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun canlı yayın çağrısına moderatör olarak Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar'ı önerdi.

Gazeteci Adnan Bulut'tan ise flaş bir çağrı geldi.

Bulut, önce Cumhur İttifakını oluşturan AKP Genel Başkanı Erdoğan ile mHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir tarafta olduğu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Millet İttifakı olarak diğer tarafta yer aldığı canlı yayın programı önerdi.

Bulut, "3 gün sonra da Yıldırım ile İmamoğlu canlı yayına çıkıp projelerini anlatır" dedi.

Usta gazeteci Adnan Bulut, Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım'ın canlı yayına çıkıp tartışmaları ile ilgili farklı bir yol önerdi. Bulut, eskiden Türkiye'de bir tartışma kültürü olduğunu belirterek önce parti liderlerinin canlı yayına çıkıp demokratik bir şekilde tartışması gerektiğini söyledi.

BULUT UYARDI

Bulut, "Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu canlı yayın tartışması projesi Uğur Dündar yönetse de bence avantajlı durumdaki CHP için yanlış bir karar. Medyanın yüzde 90'ını kontrol eden AKP bu tartışmayı dilediği gibi manipüle edebilir" uyarısında bulundu.

"NEDEN BÖYLE BİR FIRSAT VERİLİR?"

AKP'nin paralı trolleri konusuna dikkat çeken Bulut, "Sosyal medyada AKP trolleri Yıldırım'ın yanıtlarını allayıp pullayıp ortalama seçmeni ikna için kullanabilir. Cepte bir İmamoğlu rüzgarı varken neden karşı tarafa böyle bir fırsat verilir ki?" diye sordu.

"ÖNCE ERDOĞAN'I GÖRELİM CANLI YAYINDA"

"Hele bir Erdoğan rakipleri Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıksın da görelim" çağrısında bulunan Bulut, "Cumhurbaşkanı da olsa bir partinin genel başkanı. Önce Erdoğan'ı görelim canlı yayında. Türkiye'de siyasi parti genel başkanlarının her seçim öncesi canlı yayında projelerini anlatma ve diğer partilerin genel başkanlarıyla tartışma kültürü vardı. 2002'den sonra AKP ve Erdoğan bu demokratik kültürün çağdaş gereği olan liderler tartışması yayınını yok etti. O yüzden diyorum ki; önce yarışan partilerin genel başkanları çıksın canlı yayına, 3 gün sonra da adaylar." dedi.

"ERDOĞAN-BAHÇELİ BİR YANDA KILIÇDAROĞLU-AKŞENER ÖTE YANDA"

Açıklamasını, "Cumhur ittifakı genel başkanları Erdoğan ile Bahçeli bir yanda, millet ittifakı genel başkanları Kılıçdaroğlu ve Akşener öte yanda" diyerek sürdüren Bulut "Erdoğan ve Bahçeli bu topa girer mi sizce?" diye sordu.

Etiketler
Ağrı Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi