'Kuşak ve Yol Dergisi' yayın hayatına başladı

Kuşak ve Yol dergisi Çince ve Türkçe olarak yayınlanacak.

'Kuşak ve Yol Dergisi' yayın hayatına başladı

Son yıllarda Çin ve Türkiye arasında ticaret, turizm ve diplomasi ilişkileri açısından birtakım gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmelere iletişim alanında önemli katkı sunacak olan Kuşak ve Yol dergisi Çince ve Türkçe olarak yayınlanıyor. Türk Çin Kültür Derneği yayınlarından olan dergi hakkında genel yayın yönetmeni Mustafa Karslı bilgiler verdi.

Çin'in Türkiye yatırımları iletişim ihtiyacını büyütüyor

Mustafa Karslı: “Çok sayıda Çinli firmanın Türkiye'ye gelmesi Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerin yoğunlaşmasını sağladı. Ancak bu ilişkilerin gelişmesi önemli bir ihtiyacı da doğurdu. Çinliler ve Türkler arasındaki iletişimin sağlıklı bir şekilde gelişmesi öncelikli bir konu. Bu sayede siyasi, toplumsal ve ekonomik konular daha kolay çözüme kavuşuyor. Dergimizle bu alandaki boşluğun kapanması için çalışıyoruz.” dedi.

Karslı ayrıca, derginin Türkiye'deki tüm Çinli firmalara ulaşmakta olduğunu, bu firmalarda çalışan çok sayıda Çinlinin bu dergi sayesinde Türkiye'ye daha kolay uyum sağlayacaklarını belirtti.

Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sunuyor

Dergimiz Türkiye ve Çin arasında köprü görevi görmesi ile birlikte önemli bir ticari proje olan “Kuşak ve Yol İnisiyatifinin” kültürel boyutlarında incelendiği konuları da kapsadığını ifade eden Karslı, Türkiye’nin kültürel ve turistik değerlerini Çinlilere kendi dilleri ile ulaştırılacağı dergi ile kalıcı tanıtımlar yapılacağını dile getirdi.

Geniş yazar kitlesi

Kuşak ve Yol dergisinde Çinli ve Türklerden oluşan geniş bir yazar kitlesinin bulunuyor. Çin’de akademik kariyer yapmakta olan Türk düşünür ve akademisyenler de yakında derginin yazar kadrosuna katılması bekleniyor.

Çinli müşteriye Çince tanıtım

3 Ayda bir yayınlanan dergide Çinli müşterileri hedefleyen Türk firmalar için Çince ve Türkçe tanıtım imkânı da bulunuyor. Türk ürünlerinin Çinliler tarafından ilgi gördüğünü belirten Karslı bu hizmetimizin Çin pazarına açılmak isteyen Türk firmalarının önünü açacağını dile getirdi.

Abonelik sistemi de mevcut

Kuşak ve yol dergisinin abonelik sistemi de bulunuyor. Dergiye abone olmak isteyenler veya satın almak isteyen okuyucular 0212 291 45 30 numaralı telefondan dergiyi temin edebiliyorlar.

Türk - Çin Kültür Derneği hakkında

Temelleri 1999 yılında atılan Türk - Çin Kültür Derneği ülkemizde benzeri olmayan bir faaliyet yelpazesine sahiptir. Çince kurslarının başlangıç tarihi olan 2002, Türk - Çin Kültür Derneği'nin kuruluş tarihi olarak kabul edilmiştir.

Dernekte Çince, Çin Kültürü, Çin Turizmi, Çin’le ticaret, Çin Sporu, Çin Sanatları, Çin Mutfağı, Çin Tıbbı, Çin Çayı, Çin Oyunları gibi Çin ile ilgili neredeyse her konuda eğitim, seminer, turizm ve organizasyonlar düzenlemektedir. Çin Kültür Hizmetleri Çinliler için düzenlediği Türkçe kursları ile dilimizi Çinlilere öğretmekte ve sevdirmektedir. Çin’de ve Türkiye’de gerek yazılı gerek sözlü çeviriler yaparak İşadamlarımızın riskini en aza indirmektedir.

Etiketler
Uşak