Yandaş Yeni Şafak'a 'Tunç Soyer' tepkisi: Bu nasıl bir ahlaksızlık!

Yeni Şafak Gazetesi'nin, Saadet Partisi'nin CHP İzmir adayı Tunç Soyer'i desteklediği yönündeki haberine TV5 sabah haberleri sunucusu Selim Akduman'dan sert yanıt geldi.

Yandaş Yeni Şafak'a 'Tunç Soyer' tepkisi: Bu nasıl bir ahlaksızlık!

Yeni Şafak Gazetesi'nin, Saadet Partisi'nin CHP İzmir adayı Tunç Soyer'i desteklediği yönündeki haberine TV5 sabah haberleri sunucusu Selim Akduman'dan sert yanıt geldi.

Akduman, haberi yazan muhabire de gazetenin genel yayın yönetmeni İbrahim Karagül'e de "Bu haberi yapmaktan utanmadın mı" sözleriyle yüklendi ve "Manşetten yalan söylüyorsun Yeni Şafak!" dedi.


Tunç Soyer'in babasının Necmettin Erbakan ve Temel Karamollaoğlu'nu da yargıladığı şeklindeki haberle ilgili Saadet Partisi'ni Soyer'e destek vermekle suçlayan Yeni Şafak'a Akduman şöyle seslendi:


Ya bu nasıl ahlaktır ya...


Yenişafak, Osman Özgan, haberi yapmaktan utanmadın mı?
Saadet Partisi'nin İzmir adayı var, Soyer’i nasıl destekliyor Karamollaoğlu?
Bu nasıl bir ahlaksızlık ya...!
Yani ‘Tunç Soyer’i Saadet Partisi destekliyor’ haberini yapmak nasıl bir ahlaktır gerçekten ya...
Saadet Partisi'nin İzmir adayı var, büyükşehir adayı var...Osman Özgan...bu nasıl bir ahlak!..Utanmadan nasıl yalan söyleyebiliyorsunuz?


Gazete manşetinden, manşetten ya...Manşetten yalan söylüyorlar...
Bunu vicdanınıza nasıl sığdırabiliyorsunuz?
Gerçekten ya bu haberi yazdıktan sonra, yayınlayan genel yayın yönetmeni, editörü, baskıcısı, muhabiri...Ya eve gittiğinizde çoluğunuz çocuğunuza nasıl bakıyorsunuz ya...
'Ben bugün bütün Türkiye’ye yalan söyledim' nasıl diyebiliyorsunuz ya!..
Hiç mi utanmıyorsunuz?


Müslüman zina yapar mı...Yapar...içki içer mi...İçer, yalan söyler mi? 'Müslümanken söylemez' diyor peygamber efendimiz. Ya yalan söylüyorsun...Manşetten yalan söylüyorsun Yeni Şafak!


Manşet haberinde yalan var. Utanmadan, sıkılmadan, Allah’tan korkmadan, manşetten yalan haber yazıyorsun. Neymiş! Karamollaoğlu’nu Tunç Soyer’in babası yargılamış...Tunç Soyer bugün Karamollaoğlu tarafından destekleniyormuş. Ya Allahtan kormuyorsunuz, kuldan utanın, sıkılın biraz. Bu iftiraların altından kalkamazsınız. Yani İzmir’i, desteklediğiniz yönetim kazansa bile bu iftiralar yakanıza yapışır. Bu dünyada yapışmazsa öbür dünyada yapışır...Niye böyle bir şey yapıyorsunuz...


Tunç Soyer’e mi çakacaksınız...Çak, elinden alan yok...Senin gazeten.
Babası üzerinden Tunç Soyer’i mi eleştireceksin...Eleştir... Senin problemin ama biz Müslüman değil miyiz...Veda Hutbesi'nden demiyor mu, 'Hiçbir babanın suçundan oğlu, hiçbir oğlun suçundan babası sorumlu tutulamaz' diye. Tunç Soyer’in babası hata mı yapmış...Bana ne...Tunç Soyer yapmış mı ona bakarım. Hadi onu geçtim, ondan bana ne, senin kavgan senin derdin ama ‘Temel Karamollaoğlu onu destekliyor’ nasıl bir yüzsüzlüktür, nasıl bir yalandır nasıl bir iftiradır...İnsan Allah’tan korkar.


Haberi yapan Osman Özgan, İbrahim Karagül...görmedin mi bu haber yapılırken? Demedin mi ‘kardeşim bize yazık, sakalımıza-saçımıza yazık, yalan haber yapamayız, manşetten insanlara yalan söyleyemeyiz’ diyemedin mi İbrahim Karagül?


Allah’tan korkmuyor musun?
Hadi bizden utanmıyorsun onu anladık ama Allah’tan korkun, yarın yüzümüze bakamazsınız.


Suriye meselesinde o duruma düştünüz...İbrahim Karagül...Yeni Şafak Grubu... İftiralar attınız, yalan söylediniz, bu milleti kandırdınız.
Saadet Partisi'nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç… Nasıl Temel Karamollaoğlu Tunç Soyer’i destekler... Vicdan yok mu sizde, insaf yok mu?


Müslümanken yalan söylemez bir Müslüman...Hadisi şerif.
İbrahim Karagül…Bu haberi görüp de yayınlattıysan vicdanınla baş başa bırakıyorum seni...Ama 'Yok görmemişim' diyorsan senin bileceğin iş. Osman Özgan kimse, yeni bir gazeteci galiba bu çocuk. Böyle başlamayın gazetecilik kariyerinize...Yalan ve iftirayla kariyer olmaz...Bak yalan ve iftira atanlar bugün yok. Dün bu gazeteler, Ergenekon davasıyla ilgili yalanlar yazdılar... dün bu gazeteler Ergenekon’la ilgili olmadık şeyler söylediler...Dün bu gazeteler Saadet Partisi'ni Ergenekon'culukla suçladılar...Erbakan’ı Ergenekon'culukla suçladılar...Bugün gelinen noktada, bunların hepsi Ergenekon kahramanı oldu, Saadet partisi FETÖ’cü oldu, Milli Görüş Hareketi CHP’ci oldu, HDP’ci oldu, şu oldu, bu oldu...


Ya arkadaşlar!
Saadet Partisi burada duruyor...Siz Saadet Partisi'ne bir gün bu cepheden, bir gün karşıdan, bir gün arkadan bakıyorsunuz...Siz durduğunuz yeri karıştırıyorsunuz. Bunun için de yanlış şeyler söylüyorsunuz, Milli Görüş hareketi için. Eğer duruş yerinizi, rotanızı doğru çizerseniz bir gün siz de doğruları göreceksiniz.

Etiketler
Tunç Soyer Yeni Şafak İzmir Saadet Partisi