AKP'den Sözcü yazarı Çiğdem Toker'e davet: 'İktidar açısından meşruiyet devşirme aracı'

AKP'nin muhalif gazetecileri “Türkiye Yüzyılı” toplantısına davet etmesi üzerine tartışmalar medyada sürüyor. Sözcü yazarı Çiğdem Toker bugünkü yazısında toplantıya davet edilenler arasında yer aldığını ifade etti.

AKP'den Sözcü yazarı Çiğdem Toker'e davet: 'İktidar açısından meşruiyet devşirme aracı'

AKP'nin 28 Ekim’deki “Türkiye Yüzyılı” toplantısına 'muhalif' gazetecilerin davet edilmesi gündemde yerini koruyor.

AKP'DEN SÖZCÜ YAZARI ÇİĞDEM TOKER'E DAVET

Özlem Gürses'in toplantıya davet edildiğini ve katılamayacağını açıklamasının ardından Sözcü yazarı Çiğdem Toker de bugünkü köşe yazısında kendisinin de toplantıya davet edildiğini açıkladı.

Toker, "Her türlü hak ve özgürlüğün, iktidar tarafından ağır baskı ve tehdit cenderesi altında olduğu bir ortamda bu meselenin tartışılması normal ve isabetlidir" ifadeleriyle AKP'nin logosunda cumhuriyet geçirilmeyen ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önce yapılan toplantısına muhalif gazetecilerin davet edilmesini yorumladı.

Toker, "Cezaevleri, tek “suçu”(!) Anayasal haklar olan ifade özgürlüğünü, toplantı/gösteri özgürlüğünü kullanmak olan, herhangi bir şiddet eylemine karışmamış gazeteci, siyasetçi, avukat, mimar, kamu görevlileriyle dolu" değerlendirmesinde bulunduğu yazısında sansür yasasının da yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

"EMRE CEMİL AYVALI SİZİ DE ARAMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ, DEDİ"

"Memlekette Anayasa yıllardır askıda" diyen Toker aldığı daveti şu sözlerle açıkladı:

Bu toplantıya telefonla davet aldım. AKP MKYK Üyesi Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı “Sizi de aramızda görmek istiyoruz” dedi. Gelmem halinde ayrı bir giriş kapısından alınacağım belirtildi. Katılıp katılmayacağım sorulmadı, cevap konusunda da bir süre verilmedi. Ben de teşekkür ettim.

Cevabı buradan okurlarla paylaşayım:

Diğer partilerin faaliyetleri gazeteci olarak nasıl izleniyorsa, bu toplantının da aynı yaklaşımla izlenmesi gerektiğini düşünen meslektaşlar olabilir. Ben iktidar yanlısı olmayan gazetecilerin “davet” edilmesinin anlamlı bir strateji değişikliği falan değil, basbayağı bir pragmatizm olduğunu düşünüyorum. Yukarıda anlattığım bir siyasi iklim içinde bu toplantıya katılmamın iktidar açısından meşruiyet devşirme aracı olarak kullanılacağı kanısındayım. O nedenle katılmayacağım.

Özlem Gürses kendi Youtube kanalındaki yayınında, "Ertuğrul Özkök, Nevşin Mengü, İsmail Saymaz, Taha Akyol, Çağlar Cilara, Yavuz Oğhan, Deniz Zeyrek, Doğan Şentürk, İlker Karagöz, Çiğdem Toker’in de davet edilmiş olduğunu öğrenmiş oldum. Bu listenin aralarında bulunmak için ben bir şereftir. Nitelikli gazeteci buradaki isimlerin tamamı. Özkök New York’ta olduğu için katılamayacağını belirtmiş, Taha Akyol önceden ayarlanmış bir başka programı olduğu için, İsmail Saymaz ve Çağlar Cilara sanırım gidecek" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler
Türkiye