AKP yandaşlarda da ayrımcılık yapıyor: 'Gereğini yapan' CNN Türk reklam mağduru!

Kamu reklamlarından faydalanan yayın organları arasındaki adaletsiz dağılım dikkat çekerken, AKP'nin kendi yandaşları arasında dahi ayrım yaptığı ortaya çıktı.

AKP yandaşlarda da ayrımcılık yapıyor: 'Gereğini yapan' CNN Türk reklam mağduru!

GERÇEK GÜNDEM

Televizyon ve gazetelerin en temel gelir kaynağı olan reklamların yayımlanması için genel olarak yandaş kanalların tercih edildiği bilinirken, AKP'nin kendi yandaşları arasında dahi reklam ayrımı yaptığı ortaya çıktı.

Gazeteci Hasan Basri Akdemir'in sosyal medya hesabından paylaştığı verilere göre; A Haber'e verilen reklam süresi CNN Türk'ün 2 katından daha fazla. Akdemir'in A Haber ve CNN Türk kıyaslaması yaparak paylaştığı veriler şöyle:

A Haber: 678.624 sn

CNN Türk: 271.195 sn

AKP yandaşlarda da ayrımcılık yapıyor: 'Gereğini yapan' CNN Türk reklam mağduru! - Resim : 1

"YORUM YAPMADAN PAYLAŞIYORUM"

Akdemir bir sonraki paylaşımında ise ATV, Show TV, NTV ve Habertürk'ün reklam verilerini aktardı. Akdemir "Yorum yapmadan enteresan bir kıyaslamayı sizlerle paylaşmak istiyorum." diyerek şu verileri takipçileriyle paylaştı:

ATV'nin kamudan aldığı reklam: 311.074 sn

Show TV'nin kamudan aldığı reklam: 23.105 sn

NTV'nin kamudan aldığı reklam: 228.319

HaberTürk'ün kamudan aldığı reklam: 13.680 sn

AKP yandaşlarda da ayrımcılık yapıyor: 'Gereğini yapan' CNN Türk reklam mağduru! - Resim : 2

AKP yandaşlarda da ayrımcılık yapıyor: 'Gereğini yapan' CNN Türk reklam mağduru! - Resim : 3

"GEREĞİNİ YAPMA" AÇIKLAMASI GÜNDEM OLMUŞTU

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta CNN Türk-Kanal D ortak yayınında Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'ye yönelik "Abdulkadir Bey köşende gereğini yapacaksın. Ahmet Bey (Hakan) gereğini yapıyor" sözlerini kullanması gündem olmuştu. Erdoğan'ın açıklamaları üzerine "Hep gereğini yaptım, yaparım, yapacağım” başlıklı bir yazı yazan Ahmet Hakan, "Ben hiçbir zaman, bir iktidar partisi temsilcisi gibi davranarak kıyasıya bir muhalefet eleştirisinin içine girmedim." diyerek kendini savunmuştu.

Etiketler
CNN Türk