Sabah yazarı Mehmet Barlas'tan 'Gülşen' yorumu: 'Seçim öncesi gaza gelmemeliyiz'

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Mehmet Barlas, Sabah’taki köşesinde sanatçı Gülşen’in tutuklanmasını değerlendirdi. Barlas, "Bu tip tuzaklara düşmemeli ve seçime giden yolda gaza gelmemeliyiz" dedi.

Sabah yazarı Mehmet Barlas'tan 'Gülşen' yorumu: 'Seçim öncesi gaza gelmemeliyiz'

Sanatçı Gülşen, konseri sırasında İmam Hatipliler'e yönelik söylediği sözlerin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatılan Gülşen için tutuklama kararı verilmişti.

Avukatlarının itirazı üzerine önceki gün, ev hapsi kararıyla tahliye edilen Gülşen'in yaşadığı hukuki süreç tartışılmaya devam ediliyor.

BARLAS'IN GÜNDEMİNDE

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Mehmet Barlas, Sabah’taki köşesinde “Turkuvaz Medya neden hedefte” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Barlas yazısında, yandaşlar ve iktidar medyası tarafından hedef gösterildikten sonra tutuklanan sanatçı Gülşen’in tutuklanması ve tahliye edilmesini değerlendirdi.

Barlas, durumu “gaza gelmemeliyiz” sözleriyle ele aldı.

"SEÇİME GİDEN YOLDA GAZA GELMEMELİYİZ"

Yazının ilgili kısmı şöyle:

“Son dönemde şaşırtıcı olaylarla karşılaşıyoruz. Şarkıcı Gülşen'in tutuklanması da bunlardan biri. 3 günlük tutukluluğun ardından Gülşen tahliye edildi. Cezasını ev hapsi olarak çekecek. Ev hapsinin gerekçesini de anlamak mümkün değil, ama en azından bir yanlış düzeltilmiş oldu. Gülşen'in saçma sözlerine sert tepki verenler yüzde yüz haklı iken tutuklama kararıyla Gülşen mağdur duruma düştü. Gülşen'e en sert tepkiyi gösterenler bile bu tutuklama kararını şaşkınlıkla karşıladı.

Toplum en sert tepkiyi verebilir. Ancak yargının hukuk dışına çıkmak gibi bir lüksü yok. Bu tip tuzaklara düşmemeli ve seçime giden yolda gaza gelmemeliyiz. Gülşen olayı siyasilere ve yargıya ders olmalı.”

Etiketler
Gülşen Seçim Mehmet Barlas