8 gündür gözaltında tutulan 16 gazeteci sabaha karşı tutuklandı

Diyarbakır’da 8 gündür gözaltında tutulan 20’si gazeteci 22 kişiden 16'sı tutuklandı. Gazetecilerden Ömer Çelik "Dayanışma gösteren herkese çok teşekkürler, yükümüz onlarda" mesajı gönderdi.

8 gündür gözaltında tutulan 16 gazeteci sabaha karşı tutuklandı

Diyarbakır’da evlerine ve işyerlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınan 20 gazeteciden 16’sı sabaha karşı tutuklandı.

Diyarbakır’da, 8 Haziran’da Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eş Başkanı Serdar Altan ve Jinnews müdürü Safiye Alagaş’ın da aralarında olduğu 20’si gazeteci 21 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan gazetecilerin dosyasına kısıtlılık kararı getirilmişti.

Gazeteciler uzatılan gözaltı süreleri sonrası dün adliyeye sevk edildi.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği'nin (MLSA) verdiği bilgiye göre savcılığın tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk ettiği 21 kişiden gazeteciler Abdurrahman Öncü, Aziz Oruç, Elif Üngür, İbrahim Koyuncu, Lezgin Akdeniz, Mazlum Doğan Güler, Mehmet Ali Ertaş, Mehmet Şahin, Neşe Toprak, Ömer Çelik, Ramazan Geciken, Remziye Temel, Safiye Alagaş, Serdar Altan, Suat Doğuhan ve Zeynel Abidin Bulut tutuklandı.

Gazeteciler Esmer Tunç, Mehmet Yalçın, Kadir Bayram, basın çalışanı Feynaz Koçuk ve İhsan Ergülen ise adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakıldı.

DİSK BASIN-İŞ: BU HUKUKSUZLUĞU GAZETECİLER UNUTMAYACAK, AFFETMEYECEK

Disk Basın-İş'ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, "8 gündür gözaltında tutulan 16 arkadaşımız tutuklandı. Bu hukuksuzluğu gazeteciler unutmayacak, affetmeyecek. Hakikatin gücüne inanıyoruz, toplumun haber alma hakkına son kişi de kalsak sahip çıkmaya devam edeceğiz. Biz haklıyız, gazeteciler haklı, gazetecilik kazanacak!" denildi.

"DAYANIŞMA GÖSTEREN HERKESE TEŞEKKÜRLER"

Tutuklanan gazetecilerden Ömer Çelik'in avukatı aracılığıyla yolladığı bir fotoğraf ve mesajını da gazeteci Sibel Yükler Twitter hesabından paylaştı: "Dayanışma gösteren herkese çok teşekkürler, yükümüz onlarda." bu, az önce tutukladıkları gazeteci #ömerçelik'in avukatı aracılığıyla yolladığı fotoğrafla mesajı. Tam 16 kürt gazeteciyi, herkesin uyduğu saatte 16 haziran günü sabaha karşı tutukladılar.

DFG'DEN AÇIKLAMA

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, 16 gazetecinin tutuklanması ile ilgili bugün saat 13:00'da dernek binasının önünde basın açıklaması yapılacağını açıkladı.

Derneğin sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Eşbaşkanımız Serdar Altan'ın da aralarında bulunduğu 16 gazetecinin tutuklanmasına ilişkin bugün saat 13:00'da dernek binamızın önünde basın açıklaması düzenlenecektir. Dayanışma göstermek isteyen herkesi açıklamamıza bekliyoruz."

Etiketler
Diyarbakır Gözaltı Ömer Çelik