Tarikat liderinin çocuk istismarından yargılandığını söylediği için dava açılmıştı: İsmail Saymaz'a para cezası

Gazeteci İsmail Saymaz’ın tarikat lideri, çocuk istismarından yargılandığını söylediği Büreyde Öncel’e “hakaret” suçlamasından yargılandığı davada karar çıktı.

Tarikat liderinin çocuk istismarından yargılandığını söylediği için dava açılmıştı: İsmail Saymaz'a para cezası

Tarikat liderinin çocuk istismarı suçundan yargılandığını söyleyen İsmail Saymaz’a açılan davanın karar duruşması görüldü.

Yol TV’de yayınlanan “Esas Mesele” programındaki sözlerinin iddianamede delil olarak gösterildiği Saymaz, programda Büreyde Öncel’in çocuk istismarından yargılandığını söylemişti.

MLSA’dan Eylem Sonbahar’ın haberine göre, İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesinde dördüncü duruşması görülen davaya Saymaz katılmazken avukatları Aslı Kazan ve Serdar Laçin hazır bulundu.

Büreyde Öncel’in avukatı Ferhat Küle’nin de katıldığı davada avukat Serdar Laçin, “Anayasa’ya aykırılık ve çekilmeye davet talebimiz var. Dosya, basit yargılama usulü ile başlamıştır. Mahkemeniz mahkumiyet kararı vermiştir. İtirazımız üzerine dava açıldı ve yargılama bu esas üzerinden devam ediyor. Hakimi çekilmeye davet ediyoruz. Savcılık görüşü de alınarak değerlendirme yapılırsa ona göre savunmamızı yapacağız” dedi.

Duruşma savcısı Laçin’in taleplerinin reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme de usul yasasında yer almadığı gerekçesiyle çekilme talebini ve AYM’ye başvuru taleplerini reddetti.

''CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ''

Katılan vekili Küle, “Kamu görevini ifa eden basın, ölçülülük ilkesine göre hareket etmelidir. Sanık yayınlarında cinsel istismar var gibi konuşmuştur. Cezalandırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Dava konusuna ilişkin 16. Asliye Ceza Mahkemesinde de dava açıldığını söyleyen avukat Aslı Kazan, “Müvekkilimin yaptığı yayın suç teşkil etmediğinden beraatine karar verilmiştir” dedi. Katılan vekilinin Saymaz hakkındaki beraat kararını üst mahkemeye taşıdıklarını söylediği duruşmada Kazan, Büreyde Öncel’in çocuk istismarından yargılandığı dava dosyasının fiziki olarak bu davaya getirilmesi gerektiğini söyledi. Müvekkilinin gazeteci olduğunu belirten Kazan şöyle konuştu: “Yeniden böyle bir dava dosyası geldiğinde bu haberi yapmak durumundadır. Burada ceza verseniz de bu haberleri yapmaya devam edecektir. Haberi hukuka uygundur, beraat talep ediyoruz.”

PARA CEZASI VERİLDİ

Avukat Serdar Laçin de Saymaz’ın kamu yararını gözeterek görünür gerçekliğe uygun bilgileri kamuoyu ile paylaştığını söyleyerek beraat talebinde bulundu.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, isnat edilen suçu işlediğinin sabit olduğu gerekçesiyle Saymaz’ın 3480 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Etiketler
Hakaret İsmail Saymaz Para Tarikat