Gazeteci Seda Taşkın ölümle tehdit edildi

Gazeteci Seda Taşkın, sosyal medya hesabı üzerinden ölümle tehdit edildi. Taşkın, suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Gazeteci Seda Taşkın ölümle tehdit edildi

Gazeteci Seda Taşkın bir sosyal medya kullanıcısı tarafından ölümle tehdit edildi. Taşkın kendisini ölümle tehdit eden teknotell_vodafone kullanıcının mesajlarını paylaşarak, "Cesareti nereden aldığınızı biliyoruz" dedi.

Taşkın, gazetecilere yönelik saldırılara dikkat çekerek şunları söyledi: “Anladığımız kadarıyla bu daha önce başka gazetecileri de tehdit etmiş. Türkiye’de artık ölüm tehdidinde bulunmak onlar için o kadar normalleşmiş ki, bu yüzden ‘size bakacak savcının da olmadığını’ söylüyor. Yani ‘ben sizi öldürsem de bunun bir karşılığı yok’ diyor. Türkiye’de gazeteciler maalesef ya yargılanıyor ya cezaevinde ya da saldırıya uğruyor. Bu rahatlığını da buradan alıyor. Biz hukuki bir zeminde bunun karşılığını alamıyoruz. Bu nedenle cesaretini buradan aldığını düşünüyorum. Hayri Durmuş’u da tehdit ediyor."

‘PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM’

Taşkın şöyle devam etti: “En sonunda, ‘senin aldığın nefes haram’ diyerek bir askerin fotoğrafı ve Atatürk posterinin olduğu bir odanın fotoğrafını gönderdi. Bu durum maalesef Türkiye’de çok normalleşti. Bir şey olmaz deniyor ama gerçekten bir şey de olabilir. Bu kadar açık tehdit eden bir insanın ne yapacağını bilemiyoruz. Başımıza ne gelir bilmiyoruz. Bir soruşturmanın olmayacağından eminse, bu adam her şeyi yapabilir. Bunun peşini bırakmayacağım. Duruşma salonunda da bunları söylesin. O beni tehdit eden kişi, gelecek ve aynı tehditlerini savcı ve hâkimin karşısında söyleyecek.”

Etiketler
Tehdit