Polis şiddetini bu kez iktidara yakın gazete eleştirdi: Soruşturma açılması yetersiz, direkt ihraç sebebi!

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesinde yazarlar Ali Karahasanoğlu ve Kenan Alpay, Furkan Vakfı mensuplarına Adana'da yöneltilen polis şiddetini eleştirdi.

Polis şiddetini bu kez iktidara yakın gazete eleştirdi: Soruşturma açılması yetersiz, direkt ihraç sebebi!

Kamuoyunda 'Furkancılar' ya da 'Kuytulcular' olarak bilinen dini yapılanma, son günlerde Adana'da uğradıkları polis şiddetiyle gündemdeler.

Geçtiğimiz pazar günü Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın yürüyüşüne katılanlara polis biber gazı ve coplarla saldırmıştı. Özellikle baş örtülü bir polisin, çarşaflı bir kadına copla vurduğu görüntüler, kamuoyunda tepki çekmişti.

Polis şiddeti, özellikle kendini 'muhalif' olarak tanımlayan vatandaşların her gösteri ve yürüyüşünde karşılaştığı bir durumken, 'copların' bu kez İslamcılara yönelmesi iktidara yakınlığıyla bilinen medya kuruluşlarının da eleştirisine neden oldu.

Bunlardan birkaçı, bugün 'İslami' Yeni Akit gazetesinde yer aldı.

'EMNİYET, VALİLİK VE BAKANIN 'SORUŞTURMA AÇILDI' DEMESİ YETERSİZ'

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu: "Yerde iki büklüm olan bir insanın sırtına, bir resmi polisin gelip.. Önce duraklayıp.. Hiçbir hareket emaresi görmediği halde.. Defalarca vurması.. İki büklüm olarak, yüzü yere dönük vaziyette, geleni de görmeyen bir pozisyonda duran bir insana.. Sırtına sırtına da olsa.. Copla bir değil, iki değil üç defa vurulması..

Bir başörtülü polisin, çarşfalı bir kadının arkasından gelip, onu ittirerek düşürmesi.. Soruşturma konusu değil.. Direkt ihraç sebebidir.. Anında görevden uzaklaştırma sebebidir.. Kuytul provokasyon yapmış.. Gözaltına al, savcılığa götür.. İki büklüm bir kişinin sırtına defalarca niye cop vuruyorsunuz? Hiç uzatılacak bir yanı yok.. Emniyetin, valiliğin, bakanın 'Soruşturma açıldı' açıklamaları yetersizdir.. O copcu güvenlik mensuplarının, bu ülkede güvenlik adına yapabilecekleri hiçbir şey yoktur! Nokta!

'BİRKAÇ ÇÜRÜK ELMANIN BASİT BİR YETKİ AŞIMINDAN İBARET DEĞİL MAALESEF'

Yeni Akit yazarı Kenan Alpay: "Adana’dan gelen görüntüler İçişleri Bakanı ve Adana Valisi’nin söylediği gibi birkaç çürük elmanın basit bir yetki aşımından, orantısız güç kullanımından ibaret değil maalesef. Adana sokaklarından gelen görüntüler o derece kötü, çirkin ve üzücü ki öyle ‘tahrik ettiler, hakaret ettiler veya istismar ettiler’ gibi mazeretlerle geçiştirilebilecek boyutta değil asla. Bu nasıl bir emniyet ve devlet mantığıdır ki tahrik olmaya teşne, hakaret karşısında vazife ve salahiyetlerini çiğnemeye heveskâr bekliyor. Devlet ciddiyeti, kanuna bağlılık sabun köpüğü müdür ki böyle kolayca uçup gidebiliyor!

'İşkence ve kötü muameleye sıfır tolerans' söylemini pratiğe dönüştüren bir siyasal iktidarı cadde ve sokaklarında kafa kol kırılan, kadın erkek demeden yerlerde sürüklenen, yüzlerce binlerce kayıt cihazı çalışırken dahi mahalle kavgası veya çete savaşları görüntüsüne mahkûm eden teamüllerle kuşatmaya kalkmak büyük bir cürettir.

Yaşanan manzara 'birkaç çürük elma' mazeretçiliğinin çok ötesinde seyretmektedir. Yaşanan sıkıntıları görünmez kılmak, konuşulmaz hale getirmek yarayı kangrene çevirmekten başka sonuç da vermeyecektir."

Etiketler
Yeni Akit Adana Akit gazetesi Polis