İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah yazarı Mehmet Barlas: Zor günler geliyor, hazır olalım

Sabah yazarı Mehmet Barlas, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal hareketiyle yaşanan gelişmeleri yorumladı. "Ortam aynı Soğuk Savaş öncesi gibi. Zor günler geliyor. Hazır olalım" dedi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah yazarı Mehmet Barlas: Zor günler geliyor, hazır olalım

İktidara yakınlığıyla bilinen ve son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kaleme aldığı övgü dolu yazılarla gündeme gelen Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal hareketini köşesine taşıdı.

Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bazı benzer özelliklerinin bulunduğunu ileri süren Barlas, "İkisi de ülkelerine yapılan haksızlıklara tepki verip bunları cezalandırmaya çalışıyorlar. Bu arada Türkiye'ye uygulanan yaptırımlar da az değil" diye konuştu. Ardından şunları kaydetti:

"Onlar yaptırımlarla, terör örgütleriyle Türkiye'yi sürekli frenlemeye çalışırken, Türkiye Rusya ile işbirliği yaparak nükleer enerji ihtiyacını karşılamaya çalışıyor, hava savunmasını oluşturuyor ve ticaretini sürekli artırıyor.

Sonuçta Türkiye, NATO üyesi ama bu NATO bizim istediğimiz NATO değil.
Mesela Almanya, inanılmaz büyük rakamlarla NATO'ya genişleme yollarını açtı. Yani ortam aynı Soğuk Savaş öncesi gibi. Zor günler geliyor. Hazır olalım."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Rusya Ukrayna Mehmet Barlas