Erdoğan konuştu, dolar ilk kez düştü, yandaş medya bayram etti

Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamaların ardından dolar/TL düşüşe geçti. Yaşanan gelişmenin ardından aylardır zirve üzerine zirve yapan doları haberleştirmeyen yandaş basın, gündemine doların düşüşünü aldı.

Erdoğan konuştu, dolar ilk kez düştü, yandaş medya bayram etti

GERÇEK GÜNDEM

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı faiz açıklamaları sonrası Türk Lirası dolar karşısında hızla değer kaybetmiş, dolar 18.22 seviyesine kadar yükselmişti.

Erdoğan'ın başkanlık ettiği kabine toplantısı sonrası yapacağı açıklamalar sırasında dolar kurunun yeni rekorlara imza atması beklenirken; Erdoğan'ın Türk Lirası mevduatındaki yeni düzenlemeleri ve 'ekonomik tedbirleri' açıklamasının ardından dolarda düşüş gözlendi.

YANDAŞ MEDYA BAYRAM ETTİ

Son iki aydır zirve üzerine zirve yapan dolar bugün 18.22 ile tarihi bir rekora imza atarken, dolardaki yükselişi görmezden gelen yandaş medya, Erdoğan'ın konuşması sonrası 15 liranın altına düşen doları sevinçle karşıladı.

SABAH: ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI İLE YÜZDE 22,3 GERİLEDİ

Dolardaki aylar sonra gelen düşüşü sevinçle karşılayan yayın organlarının başında Sabah gazetesi geldi.

''Dolar/TL, Başkan Erdoğan'ın açıklamaları ile yüzde 22,3 geriledi'' başlığını kullanan Sabah, ''Dolar/TL, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamaların ardından yüzde 22,3 değer kaybederek 14,2748'e kadar geriledi'' diye yazdı.

A HABER: DOLARDA SERT DÜŞÜŞ

A Haber de yeni gelişmeyi, ''Başkan Erdoğan'ın açıklamaları sonrası dolarda sert düşüş'' başlığıyla haberleştirdi.

Ayrıca yaşanan düşüş A Haber ekranlarına da yansıdı.

TAKVİM: DOLAR BİR ANDA 14'E DÜŞTÜ

Takvim ise son dakika olarak yayınladığı habere ''Başkan Recep Tayyip Erdoğan yeni araçları devreye alacaklarını açıklamıştı! Dolar bir anda 14'e düştü'' başlığını attı.

TGRT HABER: DOLAR DÜŞÜŞE GEÇTİ

''Bizde işçi ücretleri ucuz'' diyerek yabancı sermayeye çağrı yapılan programla tepki çeken TGRT Haber de doların düşüşünü büyük sevinçle karşıladı.

TGRT Haber'in başlığı ise ''Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomik önlem paketini açıkladı, dolar düşüşe geçti'' oldu.

Etiketler
Kabine