'Başörtülülerin bu ülkeden özür dilemesi gerekiyor' demişti! Levent Gültekin: Bakın bunları da söylemişim

Gazeteci Levent Gültekin, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çıkışına ilişkin yaptığı yorumlarda 'Başörtülülerin bu ülkeden özür dilemesi gerekiyor' demişti. Eleştirilere neden sözleri sonrası Gültekin, sosyal medya hesabından bir video yayınladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partilerinin geçmişte toplumda açtığı yaralardan dolayı helalleşme yolculuğuna çıkma kararı aldığını duyurmuş, Gazeteci Levent Gültekin de katıldığı bir televizyon programında 'helalleşme' çıkışına değerlendirirken; başörtülü yurttaşlar hakkındaki ifadeleri nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştu..

''ONLARIN OYLARIYLA İNSANLARIN HAYATI MAHVOLDU''

Gültekin, "Başörtülülerden ne kadar özür dilenmesi gerekiyorsa, başörtülülerin de ülkeden özür dilemesi gerekiyor. Onların oylarıyla insanların hayatı mahvoldu. Çünkü onların oylarıyla ülke yedi yıldır yıkıma sürükleniyor, milyonlarca insanın hayatı mahvoldu. Onların oylarıyla yüz binlerce insan KHK ile açlığa mahkum edildi. Demokrasinin, adaletin felsefesi yerle bir edildi." demişti.

VİDEOLU YANIT

Gültekin, eleştirilerin ardından sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yaptı.

Programdan açıklamalarının kesildiğini belirten Gültekin, ''Programdaki bir bölümü keserek aleyhime kampanya yapan utanmaz yandaş medya, bakın bunları da söylemişim'' notunu düştü.

Gültekin'in paylaştığı videoda, açıklamalarının devamında ''Helalleşmek bu ülkenin başörtülü çocuklarına 'ayıp ettik sana, çağ dışı bir uygulamayla sana hayatını zehir ettik' diyebilmektedir'' dediği görülüyor.

Etiketler
Levent Gültekin