Gazete Duvar'da bir ayrılık daha: Veda yazısı yayımladı!

Gazeteci Mehveş Evin, bugünkü köşesinde Gazete Duvar'dan ayrıldığını açıklayarak, veda yazısı yazdı. Evin, ayrılmama nedeni olarak yönetim değişikliğini gösterdi.

Gazete Duvar'da bir ayrılık daha: Veda yazısı yayımladı!

Gazetecilikte 28 yılı devirdiğinin ve birçok kez başka işten atılıp başka yayınlara transfer olduğunu belirten Evin, "Bu sektör başkasına pek benzemez: Kaç kere işten atıldım, kaç kere başka bir yayına “transfer” oldum, inanın hatırlamıyorum" dedi.

Son altı yıldır daha daha özgür, bağımsız internet yayınlarında çalışmayı tercih ettiğini söyleyen Evin, "Bugün gerek ulusal televizyon, gerek gazete, gerek internette “eleştirel” yayınlar daha çok izleniyor, okunuyor çünkü “merkez” denen şey teksesli, lümpen, daha fenası yalan ve dezenformasyona dayanıyor" ifadelerini kullandı.

Ayrılma nedeninin yönetim değişikliği olduğunu belirten Evin, "İyi giden, tutan bir yayında köklü bir “yönetim değişikliği” yapılıyorsa bana da yer yok demektir" sözleriyle yazını bitirdi.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Mehveş Evin Kimdir?

İstanbul Liseli, BÜ Psikolojik Danışmanlık mezunu. 1993'te gazeteciliğe başladı. Sabah, Yeni Yüzyıl, Aktüel, NTV, Vatan, ve Akşam’da muhabirlik, editörlük, yöneticilik yaptı. Bilgi Üniversitesi’nde e-MBA’i tamamladı. 2009-2015 arasında Milliyet gazetesinde muhabir ve köşe yazarıydı. O gün bugündür bağımsız internet medyasında TV programları ve yazılarıyla yer aldı. Halen kisadalga.net’te “Arka Plan” adlı haber podcast’ini hazırlıyor. Evin’in “A’dan Z’ye: Buraya Nasıl Geldik” adlı kitabı 2018’de Kara Karga Yayınları’ndan çıktı.