Parlamento Muhabirleri Derneği'nin yeni yönetimi Anıtkabir'de: 'Amacımız doğruların yanında saf tutmak'

Parlamento Muhabirleri Derneği'nin (PMD) yeni yönetimi Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve Birinci Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktı.

Parlamento Muhabirleri Derneği'nin yeni yönetimi Anıtkabir'de: 'Amacımız doğruların yanında saf tutmak'

Parlamento Muhabirleri Derneği'nin 33'üncü Olağan Genel Kurulu’nda dernek başkanı olan Kemal Aktaş ve yönetim kurulu üyeleri Özgür Akbaş, Murat Şahin, Besti Karalar, Canan Sakarya ve Murat Akar ile PMD’nin Onur Kurulu üyeleri Hıdır Göktaş, Göksel Bozkurt, Mustafa İstemi ile dernek yönetim kurulunun yedek üyeleri Atatürk'ün huzuruna çıktı.

PMD yöneticiler ve üyeleri, Ata'nın huzurunda saygı duruşunda bulunduktan sonra, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

"AMACIMIZ HER ZAMAN TARAFSIZ, ÖZGÜR BİR RUHLA GERÇEĞİN VE DOĞRULARIN YANINDA SAF TUTMAK OLACAKTIR"

PMD Başkanı Kemal Aktaş, Anıtkabir Özel Defteri’ne şu notu yazdı:

"Büyük Atatürk

Bizler, önderliğinizde şehit kanlarıyla yazılan bir kurtuluş destanı ve üzerine ulus bilinciyle inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu birer ferdi, Gazi Meclis çatısı altında görev yapan Parlamento Muhabirleriyiz.

Meslek büyüklerimiz tarafından 57 yıl önce kurulmuş köklü ve saygın bir meslek örgütünün, Parlamento Muhabirleri Derneği'nin temsilcileri olarak huzurunuzdayız. Mutlu ve gururluyuz.

Böylesine anlamlı bir günde şunu belirtmeliyim ki; amacımız her zaman meslektaşlarımızın gazetecilik onurunu korumak, tarafsız, özgür bir ruhla gerçeğin ve doğruların tarafında saf tutmak olacaktır...

Sizin de altını çizdiğiniz gibi gazeteciler olarak daima gördüğümüzü, bildiğimizi ve düşündüğümüzü aktarıp yazma çabası içinde olacağımıza huzurunuzda söz veriyoruz.

Sonsuz saygı ve minnetle..."

Etiketler
Mustafa Kemal Atatürk Türkiye