Gazeteciler, yazarlar ve yayıncılar: Yeni sosyal medya düzenlemesi sansürü büyütecek

TGC, TGS, TÜRKYAYBİR, PEN Türkiye , ÇGD İstanbul sosyal medyada yeni sansür düzenlemesine karşı ortak basın toplantısı düzenledi.

Gazeteciler, yazarlar ve yayıncılar: Yeni sosyal medya düzenlemesi sansürü büyütecek

İktidarın bu güne kadar kamuoyuna açıklamadığı, STK'lardan ve meslek örgütlerinden görüş almadığı bilinen sosyal medya yasa tasarısının Ekim 2021'de Meclis'e getirilmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili TGC, TGS, TÜRKYAYBİR, PEN Türkiye , ÇGD İstanbul sosyal medyada yeni sansür düzenlemesine karşı ortak basın toplantısı düzenledi.

"Haberin Sosyal Medyada Dolaşımını Engelleyecek Yeni Düzenlemenin Yaratacağı Sorunlar Toplantısı" düzenlendi. Toplantıda yeni düzenlemeyle ilgili öneriler de sıralandı.

Toplantıda konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto, şunları söyledi:

"Gazetecileri nasıl dışlarım, nasıl mesleğinden soğuturum havasıyla çalışmalar yapılıyor. Gazeteciliğimizin geldiği durum konusunda bir şey söylememe gerek yok hepiniz görüyorsunuz, hepimiz görüyoruz. Bu ortamda diyorlar ki "Yalan haberleri, haberlerin manipüle edilmesini önleyeceğiz." Nasıl önleyeceksiniz? En çok haberleri manipüle eden, haber gizleyen iktidar. Ana akım medya, hemen hemen bir iki istisnası dışında tümü haber görmemekte ısrarlı. Kürt haberlerini, solcuların, sosyalistlerin haberlerini görmüyorlar. Kadınlara yönelik şiddeti görmüyorlar. Ancak yazan, çizen iki üç gazete var ortada biliyorsunuz. Bunun dışında da kendilerine mecra bulan yayıncılık yapan arkadaşlarımız var. Şimdi o alanı da tıkamak istiyorlar."

Gazeteciler, yazarlar ve yayıncılar: Yeni sosyal medya düzenlemesi sansürü büyütecek - Resim : 1

Gazeteciler, yazarlar ve yayıncılar: Yeni sosyal medya düzenlemesi sansürü büyütecek - Resim : 2

Gazeteciler, yazarlar ve yayıncılar: Yeni sosyal medya düzenlemesi sansürü büyütecek - Resim : 3

Gazeteciler, yazarlar ve yayıncılar: Yeni sosyal medya düzenlemesi sansürü büyütecek - Resim : 4

Etiketler
İstanbul Türkiye