HBO Türkiye pazarına giriyor: İlk anlaşma hangi diziyle yapıldı?

Milliyet gazetesi yazarı Sina Koloğlu, bugünkü köşe yazısında, önümüzdeki yıl Türkiye piyasasına girmeye hazırlanan HBO'nun, Türk dizilerine yöneldiğini kaleme aldı.

HBO Türkiye pazarına giriyor: İlk anlaşma hangi diziyle yapıldı?

HBO'nun önümüzdeki yıl Türkiye pazarına girmeye hazırlandığını açıklayan Milliyet yazarı Sina Koloğlu, yeni bilgileri paylaştı. Koloğlu, HBO'nun aldığı ilk diziyi de açıkladı.

İşte Sina Koloğlu'nun yazısındaki ilgili bölüm:

HBO, TÜRK DİZİLERİ ALIYOR

Warner Media, Türk içeriklerinden sorumlu müdür atadı; Mia Edde... Dubai merkezli çalışacak olan Mia Edde; Avrupa, Orta Doğu, Afrika (EMEA) ve Latin Amerika için Türkçe içerik alımından sorumlu olacak. HBO markasının Türk içeriklerine yönelmesi önemli bir olay.

Özellikle Latin pazarında yer almak için ‘Türk dizileri’ önemli bir kulvar. Edde daha önce MBC’de aynı işi yapıyordu ve bu piyasayı tanıyor. HBO zaten hemen alımlara başlamış. ‘Doğduğun Ev Kaderindir’ mesela ilk alımlarından biri...

HBO Türkiye’de...

Bu arada daha önce de yazmıştım ‘HBO önümüzdeki yıl Türkiye pazarına giriyor’ diye... Doğrusunu söylemek gerekirse elindeki işler Netflix’ten daha ‘entelektüel’. Yani büyük bir rekabet olacak. “HBO olarak da Türk dizilerini alacaklar bu pazara giriyorlar. Türkiye’den de yapımcılarla görüşüyorlar” bilgisi geldi.

Etiketler
Türkiye