Gürkan Hacır KRT TV'de aldıkları kararı açıkladı: 'Burada ilk kez ve son kez söyleyeceğim...'

KRT TV'de Şimdiki Zaman programını sunan Gürkan Hacır reyting tartışmalarına ilişkin konuştu.

GERÇEK GÜNDEM - KRT TV'de Şimdiki Zaman programını sunan gazeteci Gürkan Hacır reyting tartışmalarına ilişkin konuştu.

Gazeteciler İsmail Saymaz, Barış Yarkadaş ve Elfin Tataroğlu ile birlikte salı günleri saat 20:00'de yayınlanan KRT TV 'de Şimdiki Zaman programını sunan Gürcan Hacır, canlı yayında reyting tartışmalarıyla ilgili aldıkları yeni kararı açıkladı.

REYTİNG TABLOLARINI AÇIKLAMAYACAKLARINI DUYURDULAR

"KRT ekranlarına geldiğimiz günden bu yana ikinci ayımızı tamamlıyoruz. Gerçekten yoğun ilginiz için teşekkür ediyoruz. Sevgili Uğur Dündar'ın da bize katılması ile birlikte Türk televizyonlarında nadir görülen bir başarıya imza atmamızı sağladınız" diyerek KRT izleyicilerine teşekkür eden Gürkan Hacır'ın konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yeni bir kanalda, yeni bir programla karşınıza geldik. Bizi hiç yalnız bırakmadınız. Ve burada ilk kez ve son kez söyleyeceğim; Hep birincilikle buluşturdunuz. Reytinglere ertesi gün baktığımızda birinciliklerimizi görüyorduk. Gerçekten bizde bunun heyecanıyla sizlerle bu tabloları paylaşmanın mutluluğunu, gururunu yaşadık.

İlginize layık olmaya çalışacağız. Ama tablolar meselesini burada noktalıyoruz. İlginizle bizi zirveye taşıdınız, fazla tartışmaların olmasını istemiyoruz. Bundan böyle biz işimizle varız, desteğinizi de her daim arkamızda hissediyoruz"

Öte yandan Gazeteci Barış Yarkadaş da reyting tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Biz 9 haftadır KRT'deyiz. Bu 9 haftanın son 7 haftasındada AB grubunda, bağımsız ve özerk bir kuruluş tarafından yapılan bir ölçümde 1. olduğumuz görülüyor. Biz her hafta bu tabloları yayınladık. Niye? İzleyicinin bize olan güvenini ve itibarını göstermek için. Bu tabloları neden yayınladık peş peşe?

Çünkü yandaş medyada bir televizyonda ve bir gazetede "Artık KRT'ye gittiler, bunlar izlenmeyecek" diye yorumlar olunca biz izleyinin bize olan güvenini ve duyduğu itibarı göstermek için 9 haftanın 7'sinde 1. olduğumuzu her zaman ilan ettik.

Kamuoyu bu güveni gördü, bundan sonra da hiçbir kanalla rakip değiliz. Ama iddiamızı tabiki sürdüreceğiz. Tabloları da bu yüzden yayınlamayacağız. İzleyicilerimize de bunu duyuralım."

Şimdiki Zaman'ın daimi konuklarından Usta Gazeteci Uğur Dündar'da "Yarım asırlık bir televizyoncu olarak siz Halk TV'den KRT'ye geçtiğinizde ben aynen şunları söyledim; 'KRT şu anda az izlenen bir televizyon olabilir. Ama televizyonların yükselişi çok izlenen programların ve çok izlenen televizyon yüzlerinin o ekranda yer almasıyla başlar' dedim. Sizin de 1-2 hafta içerisinde özellikle AB grubunda gecenin lideri olacağınızı söyledim. Siz belki gülümseyerek karşıladınız bu yorumu" dedi.

UĞUR DÜNDAR: YARIM ASIRLIK MESLEĞİMİ NOKTALAMAYI GÖZE ALIYORUM

Gürkan Hacır da Uğur Dündar'ın açıklamasını "Doğru Uğur ağabey" diyerek destek verdi. Dündar daha sonra ise sözlerine şöyle devam etti:

"Hatta bir ara moraliniz bozulur gibi oldu. Hatta ben 'Bakın 2 hafta içinde bu program gecenin lider olmazsa ben yarım asırlık mesleğimi orada noktalamayı göze alıyorum' dedim. Siz o günden beri birincisiniz. Bu böyle devam edecek. Sevgili Gürkan'ın da moderatörlüğünün çok önemli katkısı olduğunu çok değerli yorumcuların, Türkiye'de sözüne güvenilir insanlar olmaları. Ve gelen konukların da kendilerini rahat hissetmeleri , bir gazetecinin sorması gereken soruları da hepinizin tam bir dürüstlük ve cesaret içerisinde sormanız nedeniyle bu program şimdiden bir televizyon klasikleri arasına girdi.

Şimdiki Zaman bir tiryakilik yarattı. Bana göre haber kanallarının en özgün kanalı Şimdiki Zaman'dır. O nedenle hepinizi canı yürekten kutluyorum. "

Etiketler
KRT TV