Facebook’tan 9 ayda 2 milyon lira alan ‘teyit.org’ iktidar medyasını neden teyitlemiyor?

T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın, teyit.org hakkında bir yazı kaleme aldı.

Facebook’tan 9 ayda 2 milyon lira alan ‘teyit.org’ iktidar medyasını neden teyitlemiyor?

T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın, teyit.org hakkında bir yazı kaleme aldı. Akın yazısında Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Şeyma Altundal’ın gözaltı sırasında yerlerde sürüklenmesini yalanlayan Emniyet Genel Müdürlüğü videosunun yanlışlığını tespit eden teyit.org’un iktidar medyasına yakın mecraların yalan haberleri hakkında uyarıda bulunmadığını ve Facebook’a bildirim yapılmadığını söyledi.

İşte o yazının ilgili kısımları…

“Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Şeyma Altundal‘ın “gözaltına alındığı sırada ters kelepçe takıldığı, yerde sürüklendiği” yolunda avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamayı yalanlamaya çalışan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün paylaştığı videoya ilişkindi.

Teyit.org, inceleme raporunda, bu videonun gerçeği yansıtmadığını tespit etmiş, ancak Şeyma Altundal’a karşı hakarete varan ifadelerle kampanya başlatan Sabah, Yeni Şafak, Yeni Akit, Takvim, A Haber, TRT gibi gazetelerin, internet sitelerinin, televizyonların yayınlarına bir kelimeyle bile değinmemişti.

Raporun, gerçeği yansıtmayan videoya ilişkin “Kimler Paylaştı” bölümünde de bu yayınların hiçbirinin adı yoktu.

T24, Teyit.org Şef Editörü Gülin Çavuş‘a başvurdu, bu durumu haberleştireceğini paylaşarak, iki temel soru yöneltti:

1- Şeyma Altundal’ı yalanlarla hedef alan medyanın yayınları neden teyit.org raporuna konu olmamış, neden bu yayınların adı “Kimler Paylaştı” bölümünde esirgenmişti?

2- Bu yayınlar hakkında Facebook’a ‘yanlış haber‘ bildirimi yapılmış mıydı?

İlk soruya, “daha viral yayınların dikkate alındığı, ayrıca elle yapılan o bölümde bazı şeylerin gözden kaçabildiği” yanıtı verildi, ki Teyit’in bu yanıtı T24 haberinde aynen paylaşıldı.”
Diğer soru için ise, “e-mail ile başvurulması” istendi. Soru e-mail ile de Teyit’e iletildi. Ancak teyit.org bu soruya yanıt vermedi. Bu durum da habere kondu.

Etiketler
Facebook