Ersoy Dede: Habertürk 25 Haziran’da mı zarar etmeye başladı?

CİNER Medya Grubu çatısı altında 9 yıldır yayın yapan Gazete Habertürk, reklamların azalması ve artan baskı maliyetleri nedeniyle yayın hayatına son verdi.

Ersoy Dede: Habertürk 25 Haziran’da mı zarar etmeye başladı?

Medyada bir gazete daha yayım hayatına son verdi.

Star yazarı hükümete yakınlığı ile bilinen Ersoy Dede, Habertürk'ün birden kapanmasına ilişkin, Ciner'in maliyet değil başka bir hesap yaptığını öne sürdü.

Ersoy Dede'nin bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

Habertürk gazetesinin basılı yayına son vermesi, kuşkusuz serbest piyasa koşullarında, bir patronun dükkanı hakkında karar vermesi kadar basit bir mesele.. Yani, ortada problem yok aslında.. Fakat benim anlamadığım bir şey var. Katar Türkiye’de satın almak için gazete ararken, ülkenin en büyük ailelerinden biri olan Demirören, daha yeni üç büyük gazeteyi satın almışken Turgay Ciner neden havlu attı?.. Ciner’in “artık baskı gazetenin sonuna geldik, bu maliyetlerle bu iş sürdürülemez” dediği yerde Demirören neden girdi bu sektöre?. Ciner’in gördüğünü onlar göremiyor mu?. Anlaşılıyor ki, burada başka bir şey var.. Yani, Ciner muhtemel bir hesap hatası yapmış durumda.. Ama kağıt, mürekkep, baskı ve dağıtım maliyetlerinde değil. Başka bir yerde..

Etiketler
Habertürk Zarar Ciner Grubu Ersoy Dede