Metin Uca'dan Erdoğan'ın 'doğal gaz' müjdesine 'eksen' göndermesi

Metin Uca, "Öyle kolay kaymıyor. Gaz çıkarmakla da olmuyor kaymak. Çok daha sağlam çok daha büyük işler yapmam lazım eksenin kayması için." ifadelerini kullandı.

Metin Uca Bizim TV'de Lale Özan Arslan'ın konu olduğu programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Aynı zamanda yer bilimci olan Metin Uca, Erdoğan'ın Karadeniz'de bulunduğunu açıkladığı doğal gaz rezervi hakkında değerlendirmede bulundu. Uca'nın 'eksen' göndermesi dikkat çekti.

Metin Uca'nın açıklamaları şöyle oldu:

Öyle kolay kaymıyor. Gaz çıkarmakla da olmuyor kaymak. Çok daha sağlam çok daha büyük işler yapmam lazım eksenin kayması için. Kaymasın zaten şu saatten sonra eksenimiz. Benim eksenimde sorun yok. Eksenin de sorun olanlar düşünsün. Onların güneşle olan açısında sorun var benim anladığım kadarıyla. Gördüğümüz gibi Türkiye değişmedi. Aynı şeyleri konuşuyoruz.

Hafta içindeki en önemli olay da 1957 yılındaki yeni sabah gazetesinin yine gündemi şişirmek için gaz bulunuşuyla ilgili haberiydi.

Lale Özan Arslan: Bulunuyor ama Türkiye'ye pek bir faydası olmuyor gibi. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bu soruya Türkiye'yi gözlemeye çalışan biri olarak değil yer bilimci olarak yanıt vereyim izninizle. Eğitimini almış biri olarak. Pek çok bilim disiplinini bir araya getiren bir şey doğal gaz ya da maden aramaları. Tabii şöyle bir şey var: Görünür rezerv, muhtemel rezerv, gerçekleşmiş rezerv. Birbirinden çok farklı kavramlar. Bunlar bilimsel sürecin sonunda. İster gaz aramaları, petrol aramaları, ister maden aramalarında bu sondajlarla sağlanıyor. Dediğim gibi görünür rezervi muhtemel rezervi hiç kimse üretim için ölçü alarak almıyor. Eğer böyle yaparsanız aşırı iyimserlik değil bilim karşıtlığı olur.

Pandemi hakkında

Süreci kitaba dönüştüren belki de tek kişi oldum. Çünkü evde üç buçuk ay kapalı kaldığımız zaman dilimi içerisinde ben virüsün bize özgü halleri başta olmak üzere sizi bir tip tarihi yolculuğuna çıkarıyorum. Ama eğlenceli bir yolculuk. "Tanrı vermiş pırasa hiç yenir mi yarasa" bu.

Etiketler
Metin Uca