Evrensel muhabirine 'muhbirlik' tehdidi

Evrensel Gazetesi Diyarbakır Temsilciliği'nde görevli gazeteci Cengiz Anıl Bölükbaş, kendilerini polis olarak tanıtan üç kişi tarafından alıkonuldu. Bolükbaş'a muhbirlik yapması yönünde tehditte bulunuldu.

Evrensel muhabirine 'muhbirlik' tehdidi

Evrensel Gazetesi’nin Diyarbakır temsilciliğinde görevli gazeteci Cengiz Anıl Bölükbaş’a, kendilerini polis olarak tanıtan üç kişi tarafından ajanlık yapması dayatıldığı açıklandı.

Bölükbaş, 24 Ağustos 2020 tarihinde öğleden sonra, kendilerini polis olarak tanıtan üç kişi tarafından, bir dükkanda “ikna” edilmek üzere alıkonuldu, birtakım kişisel, ailevi ve mesleki bilgileri sıralandı.

Bölükbaş’a, bugün yürüttüğü gazetecilik faaliyetleri yasal da olsa, ileride karşısına çıkabileceği şeklinde tehditte bulunulduğu ancak kendilerine muhbirlik etmesi halinde sorun yaşamayacağını söyledikleri öğrenildi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Diyarbakır Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, “Kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin bu tutumuyla, Bölükbaş’ın sahsında, tüm meslektaşlarımızın gazetecilik faaliyetleri, ileride karşımıza çıkacak suç biçiminde terörize edilmiştir” denildi.

Diyarbakır’da çalışan gazeteciler katılımıyla TGS Diyarbakır Temsilciliği’nde yarın (26 Ağustos 2020 Çarşamba) saat 12:00’da basın açıklaması yapılacak.

Etiketler
Diyarbakır Polis Tehdit