Dilipak: Bugün bizim yetiştirdiklerimiz bizi 'ban'lıyorlar

"Eğer suçlu arayacaksanız, bütün bunlar olurken siz neredeydiniz ve ne yaptınız?! "

Dilipak: Bugün bizim yetiştirdiklerimiz bizi 'ban'lıyorlar

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YKS öncesi sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayına 360 binin üzerinde 'dislike' beğenmeme gelmesi, sosyal medya ve 'z kuşağı' tartışmalarının yeniden başlattı.

Bir süredir AKP'nin kimi uygulamalarına eleştiriler getrien Akit yazarı Abdurrahman Dilipak ise bugünkü yazısında "Hiç düşündünüz mü, biz buraya nasıl geldik, bu çukura nasıl düştük!.." diye sordu.

"Şimdi hemen suçlu aramayalım. Eğer suçlu arayacaksanız, bütün bunlar olurken siz neredeydiniz ve ne yaptınız?! Daha doğrusu ne yaptık? Bir “günah keçisi” bulup, günahı ona yıkmak kolay.." diyen Dilipak, yaşanan durum içinse "Bugün bizim yetiştirdiklerimiz bizi 'ban'lıyorlar" ifadelerini kullandı.

Dilipak'ın yazısındaki ifadeler şöyle:

Hiç eğip bükmeden, FETÖ’nün getirdiği “The İslam” birkaçımız istisna, hepimizin çok ama çok hoşuna gitti. Sadece ılımlıların değil, milliyetçi, muhazafakâr, sağcı, hatta liberal herkesin. Radikallerimiz bile çocuklarını bu okullara gönderiyordu. Rasyonalist, Pragmatik, Determinist bir nesil yetiştirdiniz. Bugün bizim yetiştirdiklerimiz bizi “ban”lıyorlar. Tamam işin içinde yapay zeka da var, troller de, ama işin gerçek boyutu da var. Bunu görmezseniz, yanılırsınız. Kendinizi kandırmak için bu bahaneye sığınabilirsiniz, ama, sokağın sesini duymak istiyorsanız, kamuoyu şirketlerine gerek yok, her şey apaçık ortada.. Kendimizi kandırmayalım. İşte bugünkü xyz kuşağı dediğiniz onlar. Duyduğunuz ayak sesleri onların ayak sesleri. Sokağa bakmanıza da gerek yok, kendi ailenize, iş arkadaşlarınıza, komşularınıza, akrabalarınıza bakın görürsünüz. Tek gerçek, operasyonlarda ele geçen uyuşturucularla ilgili değil. Ya da fuhuş, şehirlerin banliyöleri ya da eğlence merkezlerinde yaşanmıyor. Bizim mediamız onları kurtaralım diye mi, onların haberlerine açıyor sayfalarını, yoksa bizim çocuklarımız mı onlara bakmaya başladı yoksa. Yani tek gerçek, destan yazan askerlerimiz, Libya ve SİHA’larımız ile ilgili değil.

Etiketler
Z kuşağı