ABD'de yaşayıp Türkiye'yi öven Serdar Turgut: Devletimizin kıymetini bilelim

Serdar Turgut, koronavirüsle mücadele konusunda kötü bir sınav veren Trump yönetimini örnek gösterdi ve Türkiye'de yaşayan insanlara 'devletimizin kıymetini bilelim' mesajı verdi.

ABD'de yaşayıp Türkiye'yi öven Serdar Turgut: Devletimizin kıymetini bilelim

Uzun süredir ABD'de yaşayan ve koronavirüs salgını süresince "Sıcak Bölge'den panik notları" başlığı ile ABD'den çoğu zaman kişisel hikayeler olmak üzere yazılar yazan Serdar Turgut, koronavirüsle mücadele konusunda kötü bir sınav veren Trump yönetimini örnek gösterdi ve Türkiye'de yaşayan insanlara 'devletimizin kıymetini bilelim' mesajı verdi.

Türkiye'de iktidarın maske dağıtım konusunda defalarca karara değiştirip ücretsiz 5'er adet maske dağıtımını organize edemediği için sonunda parayla satılmasına karar vermesine değinmeyen Serdar Turgut, koronavirüs salgını döneminde vatandaşları için 3 trilyon doların üzerinde destek paketi açıklayan ABD yönetimini ve Amerikalıları 'yeterince pratik zekalı' olmamakla suçladı.

ABD'deki kimi yanlış ve olumsuz uygulamalardan örnekler veren Serdar Turgut yazısını şöyle bitirdi:

"Benim demek istediğim bu işte. Bu kadar zengin olan, imkanları bulunan bir ülkede bunlar olabiliyor, bazen eleştirsek de kızsak da devletimizin kıymetini bilelim, ülkemiz insanı düşünme açısından ABD’nin kat kat üstünde bunu bilin. Amerika ile karşılaştırıldığında devletimizin yapabilecekleri ve imkanları daha kısıtlı olsa da durum böyle, bunu hiç unutmayın."

Etiketler
Türkiye