Murat Ağırel’in 8 yaşındaki kızı: Babamın özgürlüğünü aldılar, ona ağlıyorum

"Bu şekilde babamın özgürlüğünü aldılar elinden ben babamın özgürlüğüne ağlıyorum.”

Murat Ağırel’in 8 yaşındaki kızı: Babamın özgürlüğünü aldılar, ona ağlıyorum

Tutuklu Gazeteci Murat Ağırel'in eşi Dilek Ağırel ve Avukatı Onur Cingil AKP ile MHP'nin hazırladığı infaz değişikliğinin ardından Atakan Sönmez'le Satır Arası programına bağlandı.

İnfaz indiriminden yararlanamayacak suçlar arasında MİT Kanunu’na karşı işlenen suçlar da dahil edilmiş. Muhalefet, düzenlemenin gazetecilerin cezaevine tutulması için yapıldığını ifade etmişti.

Tutuklu Gazeteci Murat Ağırel’in eşi Dilek Ağırel ve Avukatı Onur Cingil AKP ile MHP’nin hazırladığı infaz değişikliğinin ardından Atakan Sönmez’le Satır Arası programına bağlandı.

Dilek Ağırel ve Onur Cingil Meclis’teki son dakika değişikliğinin tutuklu gazetecilerin serbest kalmaması için düzenlemeye sokulduğunu savundu.

Ağırel’in eşi 8 yaşındaki kızının sürece çok üzüldüğünü belirterek kendisine söylediklerini şu şekilde aktardı:

“Babam bir gemici olsaydı ve uzaklara gidip uzun süre gelmeyecek olsaydı onu çok özlerdim ama üzülmezdim. Bu şekilde babamın özgürlüğünü aldılar elinden ben babamın özgürlüğüne ağlıyorum.”

NE OLMUŞTU?

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinde, ceza indirimi kapsamından çıkarılan suçlar arasına Milli İstihbarat Kanunu’na (MİT) karşı suçlar da eklendi.

TBMM Genel Kurulu’nda yapılan son düzenlemeyle, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olanlar otuz yılını, müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olanlar yirmi dört yılını, diğer süreli hapis cezalarına mahkum edilmiş olanlar cezalarının yarısını infaz kurumunda çektikleri takdirde, koşullu salıverilmeden yararlanabilecek.

Bu düzenlemeden Milli İstihbarat Kanunu (MİT) kapsamına giren suçlardan mahkum olanlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, özel hayata ve hayatın gizli alanına karşı suçlarından süreli hapis cezasına mahkum olanlar muaf tutuldu.

Etiketler
Murat Ağırel