Woman TV internet yayınına devam edecek

Woman TV'den yapılan açıklamada ekonomik kriz ve devamında gelen corona virüs salgını nedeniyle kanalın yayınlarına kriz geçene kadar ara verildiği, yayınların internet üzerinden devam edeceği belirtildi.

Woman TV internet yayınına devam edecek

Genel Yayın Yönetmenliğini Ahu Özyurt'un yaptığı Woman TV, kurulduğu günden bu yana ilgiyle karşılanmış, zengin içerikleriyle hatırı sayılır bir izleyici kitlesine ulaşmayı başarmıştı. Ancak kanal ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşıyor.

Woman TV'nin yayınlarının, uydu servis sağlayıcısı olan Demirören Uydu Haberleşme şirketine olan borçlarından ötürü kesildiği yönündeki iddialar üzerine Woman TV Genel Müdürü Ali Güven yazılı bir açıklama yaparak, yayınlara Demirören ile karşılıklı anlaşarak kriz geçene kadar ara verdiklerini, yayınların kanalın internet sitesi üzerinden devam edeceğini açıkladı.

Woman TV Genel Müdürü Ali Güven'in yaptığı açıklama şöyle;

"Türkiye’deki ekonomik krize bağlı olarak reklam pastasının daralmasından, diğer medya kuruluşları gibi Woman TV’ de olumsuz etkilendi. Bu krizin üzerine bir de Koronavirüs salgını eklenince bazı tedbirleri almamız kaçınılmaz oldu. Yayınlarımıza bu kriz geçene kadar uydu servis sağlayıcımız Demirören Uydu Haberleşme ve Telekominikasyon A.Ş ile karşılıklı anlaşarak bir süre ara verdik.

Uyduda olmadıgımız süre zarfında www.womantv.com.tr dijital platformu üzerinden yayınlarımıza devam edeceğiz. Son aldığımız ekonomik tedbirler kapsamında hiç bir mesai arkadaşımızın işine son verilmemiştir ve verilmeyecektir. Çalışan personelimizin sağlığını düşünerek 20 gündür ücretli olarak evlerinde kalması istenmiş ve uydu yayınına salgın geçene kadar kısa bir dönem ara verilmiştir.

Bazı medya sitelerinde yer alan Demirören Uydu Haberleşme AŞ’nin alacaklarına istinaden Woman TV’nin yayınını kestiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktır. Uydu yayınına ara verme kararı bizzat Woman TV yönetimi tarafından alınmıştır. Demirören Uydu Hizmetleri A.Ş bu haberlerin aksine Woman TV’nin yayınına devam etmesi için her türlü desteği vereceğini beyan etmiştir.

Yine bazı medya sitelerinde Woman TV’nin icra ve haciz sarmalında olduğuna dair haberler de gerçegi yansıtmamaktadır. Woman TV’nin içinde bulundugu mali kriz diğer sektörlerde faaliyet gösteren Türk şirketlerin yaşadıgı krizden bir fazla ve bir eksik değildir.

Daha önce ayrılmış ya da iş akdi feshedilmiş bazı çalışanlarımızın tazminatları henüz ödenememiştir. Kanal yönetimi olarak kısa zamanda ve öncelikli olarak bu ödemelerin yapılacağını taahhüt eder; yerli ve yabancı bazı kuruluşlarla ortaklık görüşmelerimizin devam ettiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Etiketler
Ekonomik kriz Inter Salgın