Yargıtay'ın davet ettiği gazeteci törene alınmadı! Emir Saray'dan

2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılıyor. Yargıtay'ın törene davet ettiği Cumhuriyet muhabiri Alican Uludağ Saray talimatı ile törene alınmadı.

Yargıtay'ın davet ettiği gazeteci törene alınmadı! Emir Saray'dan

GERÇEK GÜNDEM - Yargıtay Başkanlığı tarafından düzenlenen 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni tartışmalar altında bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılıyor.

Yargıtay'ın törene davet ettiği Cumhuriyet muhabiri Alican Uludağ Saray talimatı ile törene alınmadı. Uludağ skandalı twitter hesabından duyurdu. Yasağa CHP 26. Dönem Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş tepki gösterdi.

Uludağ, "Yargıtay Başkanlığı, adlî yıl açılış töreni için adıma davetiye gönderdi. Sabah töreni izlemek için Saray'a gittim.

Listede “adınız yok, içeri alamayız” dediler. Oysa vardı.

Sordurdum; Saray, Yargıtay'ın listesinden adımı çıkarmış. Yargı bağımsızlığı mı? Buraya kadar işte." dedi.

Yargıtay'ın davet ettiği gazeteci törene alınmadı! Emir Saray'dan - Resim : 1

YARKADAŞ'TAN TEPKİ

CHP 26. Dönem Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş yasağa tepki gösterdi. Yarkadaş, "Neresinden tutsan elinde kalıyor... Adli Yıl açılışının Saray'da yapılmasını mı, Yargıtay'ın davet ettiği @cumhuriyetgzt
muhabirinin Saray'ın talimatı üzerine törene alınmamasını mı eleştirelim? Bu gerçek, 'bağımsız yargı' laflarının koca bir yalan olduğunu açıkça gösteriyor." dedi.

Yargıtay'ın davet ettiği gazeteci törene alınmadı! Emir Saray'dan - Resim : 2

Etiketler
Yargıtay Cumhurbaşkanlığı Saray Uludağ